Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η StatBank τίμησε τις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας


Σε μια πολύ «ζεστή» εκδήλωση στο ξενοδοχείο Royal Olympic, με θέα τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Ακρόπολη, η StatBank παρουσίασε τον φετινό της οδηγό Export Leaders 2011, ο οποίος αποτελεί «φόρο τιμής» στις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Την αίθουσα γέμισαν ασφυκτικά περίπου διακόσιοι άνθρωποι από όλους τους επιχειρηματικούς χώρους, ανάμεσα στους οποίους και σημαντικά στελέχη των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών, των διμερών εμπορικών επιμελητηρίων, δημοσιογράφοι, ενώ- αν και η μέρα δεν ήταν η ιδανική- υπήρξε και υπουργική εκπροσώπιση, με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήρθε στην εκδήλωση απευθείας από τη Βουλή.

Intracom, Intralot, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΒΑΛ, UNILEVER ΕΛΑΪΣ, APIVITA, ΛΑΡΚΟ, KORRES είναι κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ονόματα εταιρειών που είχαν εκπροσώπηση στη λαμπερή εκδήλωση.

Για τις αναπτυξιακές προοπτικές, τα προβλήματα που εμποδίζουν την «άνθιση» του ελληνικού επιχειρείν και πρέπει να ξεπεραστούν, αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει μια ευρεία αναπτυξιακή προοπτική μίλησαν εκτός του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μίλησαν οι κ. κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ευγενίδη, Πάνος Σκαρλάτος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, Λάμπρος Βαρούχας, Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΑΛ, Dr. Περικλής Σαπουντζής, Γενικός Διευθυντής της ΧΑΛΚΟΡ, Γιώργος Ζενζεφίλης, Γενικός Διευθυντής της INTRALOT Interactive και Αθανάσιος Κωτσής, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom IT Services.

Κλείνοντας, η ευχή όλων ήταν να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες αναδεικνύουν τις υγιείς και πετυχημένες επιχειρηματικές δυνάμεις τις χώρες και δίνουν έναν τόνο αισιοδοξίας μέσα στο γενικότερα βαρύ κλίμα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και να ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι το παράδειγμα της StatBank.


Εκτενή βίντεο με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών εδώ www.timetv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: