Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Άνεργοι και πτυχιούχοι ψάχνουν εναγωνίως για γη – Μόνον το 8% των αιτούντων για μίσθωση χωραφιών οι επαγγελματίες αγρότες!


Τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ για την αύξηση της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, που τροφοδοτεί μια σειρά από γεγονότα, μεταξύ των οποίων και η οικονομική κρίση που μαστίζει επαγγελματικούς κλάδους όπως η οικοδομή κι όχι μόνον, επιβεβαιώνουν στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με το πρόγραμμα παραχώρησης γης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η τάση επιστροφής στο... χωράφι έχει γενικευθεί και αποδεικνύεται περίτρανα, το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά στοιχεία για αύξηση των απασχολούμενων στον κλάδο έχει δώσει εξάλλου και η ΠΑΣΕΓΕΣ, πρώτα απ’ όλους. Η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της σε κλάδους όπως η οικοδομή και επαγγελματίες, που σχετίζονται μ’ αυτή οδηγούν ανέργους και πτυχιούχους σε αναζήτηση γης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αιτούντων για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις 3.092 αιτήσεις που έγιναν ως σήμερα, το 35% όσων κατέθεσαν αίτηση αναζητώντας γη αφορά ανέργους, εγγεγραμμένους στα αρχεία του ΟΑΕΔ, ενώ ένα 16% αφορά πτυχιούχους γεωτεχνικούς, ενώ μικρότερο ενδιαφέρον καταγράφεται από τους εν ενεργεία αγρότες (8%). Διαβάστε αναλυτικότερα στο http://www.paseges.gr/el/news/Anergoi-kai-ptyhioyhoi-psahnoyn-enagwniws-gia-gh-monon-to-8-twn-aitoyntwn-gia-dwrean-hwrafia-oi-epaggelmaties-agrotes

Δεν υπάρχουν σχόλια: