Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Υγιεινά, ασφαλή και ποιοτικά τα προϊόντα της Θήβας» διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας


«Τα προϊόντα της Θήβας είναι απολύτως υγιεινά, ασφαλή και ποιοτικά», δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Δριβελέγκας, μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κα. Α. Αγάτσα, κ. Μ. Γιαννάκη και κα. Β. Τσόνογλου-Βυλλίωτη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Γ. Ζιώγας, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας κ. Α. Δελαβέκουρας με τον Διευθυντή της κ. Μ. Πικάση, ο Δημ.Σύμβουλος κ. Κ.Βενιζέλος και αγρότες από την περιοχή της Θήβας.

Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε το άτυπο εμπάργκο από τις αγορές των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής των Θηβών, λόγω συκοφαντικής τους δυσφήμισης από ορισμένους που φαίνεται να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Παρά τις επανειλημμένες αναλύσεις και έρευνες από πιστοποιημένους φορείς, μεταξύ των οποίων το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΦΕΤ, που αποδεικνύουν ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας είναι άριστης ποιότητας και ασφαλή για κατανάλωση, η αλήθεια δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα, γεγονός που φέρνει τους αγρότες της περιοχής σε οικονομικό αδιέξοδο, από τη μη διάθεση των προϊόντων τους.

«Είναι άδικο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τα προϊόντα μας και την περιοχή μας. Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια, να φύγει η “ρετσινιά” από πάνω μας. Τα αγροτικά μας προϊόντα είναι παραδοσιακά και άριστης ποιότητας. Εδώ και πολλά χρόνια διακινούνται σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή αγορά» τόνισε ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων.

«Όσοι είτε σκόπιμα είτε άθελα τους μιλούν για επιβαρυμένα ελληνικά προϊόντα, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να προσέχουν τι λένε, διότι πέρα από τις ποινικές κυρώσεις που θα έχουν, κάνουν τεράστια ζημιά στα ελληνικά μας προϊόντα, στα οποία προσβλέπουμε και προστρέχουμε σαν χώρα για να βγούμε από την κρίση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Υφυπουργός προσθέτοντας επίσης ότι «όλες μελέτες που γίνονται κάθε χρόνο σε όλες τις περιοχές της χώρας, δείχνουν ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι ποιοτικά και υγιεινά και συμβουλεύω τους καταναλωτές να τα προτιμούν και να τα εμπιστεύονται».

Ο κ. Υφυπουργός υποσχέθηκε ακόμα ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Θήβα και τη Βοιωτία προκειμένου να συζητήσει και να ενημερώσει τους αγρότες για νέους τρόπους ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά : « Με τα υγιεινά και ποιοτικά προϊόντα τους μπορούν να τροφοδοτούν όχι μόνο την Αττική αλλά και όλη την χώρα και να κάνουν εξαγωγές, βοηθώντας την οικονομία της Ελλάδας».

Έστειλαν το μήνυμα οι αγρότες.

Την ίδια ώρα, το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος οι αγρότες της Θήβας έστησαν μια υπαίθρια αγορά διανέμοντας ΔΩΡΕΑΝ στους περαστικούς πολίτες 30 περίπου τόνους πατάτες, κρεμμύδια και καρότα, ενώ παράλληλα τους ενημέρωναν με έντυπο υλικό που διένεμαν για τα αγνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα της Βοιωτικής γης. Επίσης προσέφεραν 3 τόνους προϊόντων στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: