Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Βασίλης Τόγιας: «Η ασφάλιση των ανέργων είναι ελάχιστο δείγμα υποχρέωσης της Πολιτείας»


Ο Βασίλης Τόγιας μαζί με άλλους Βουλευτές συνυπέγραψε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής ασφάλισης ζητώντας νομοθετική πρωτοβουλία, για ασφάλιση των ανέργων πολιτών.

«Προς : Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ.Κουτρουμάνη

Θέμα: «Ασφάλιση ανέργων»

Κε Υπουργέ,

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι η ανεργία από μήνα σε μήνα αυξάνεται δραματικά.

Ειδικότερα ο συνολικός αριθμός των ανέργων έφτασε τις 903.525 άτομα τον περασμένο Οκτώβρη φτάνοντας στο 18,2% έναντι του 17,2% του Σεπτέμβρη του 2011 και 13,5% του Οκτώβρη του 2010. Όλα δε τα στοιχεία δείχνουν ανοδική τάση για το 2012.

Μπροστά στο φάσμα αυτού του κοινωνικού «εφιάλτη», η πολιτεία παράλληλα με δράσεις κατά της ανεργίας, πρέπει να διασφαλίσει την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που πλήττονται από την ανεργία.

Επειδή η πολιτική κινδυνεύει να περιορισθεί μονοσήμαντα σε οικονομικά θέματα εκτιμούμε ότι παράλληλα πρέπει να δραστηριοποιηθεί και στα κοινωνικά ζητήματα.

Για τους ανωτέρους λόγους προτείνουμε όσα άτομα κατά τα έτη 2009& 2010 είχαν προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και απώλεσαν την δυνατότητα αυτή λόγω της ανεργίας (π.χ. απασχολούμενοι σε οικοδομικές εργασίες), να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα αν το 2011 κάλυψαν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων που απαιτείται από τον νόμο.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα με νομοθετική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή σαν ελάχιστο δείγμα υποχρέωσης της πολιτείας έναντι των πολιτών που χειμάζονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: