Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η Άρια Αγάτσα για τη μεταφορά των μαθητών Δήμου Αλιάρτου


Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα κατάθεσε ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Γιαννίτση, που αφορά τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλιάρτου.
Η Ερώτηση της κυρίας Αγάτσα έχει ως εξής:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2012
Ερώτηση
ΠΡΟΣ: Κύριο Αναστάσιο Γιαννίτση
Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: Ρύθμιση μεταφοράς μαθητών Δήμου Αλιάρτου
Κύριε Υπουργέ,
το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις λαμβανομένου υπόψη και των συγχωνεύσεων που έχουν γίνει στα Σχολεία της πατρίδας μας.
Στο Σχέδιο Νόμου που αφορά τις επείγουσες ρυθμίσεις για την εξυγίανση των Δήμων και των Περιφερειών, παράγραφος 8, άρθρο 2 «Δαπάνες οι οποίες αφορούν στη μεταφορά των μαθητών…», δεν προβλέπεται η δυνατότητας παράτασης συμβάσεων.
Ο Δήμος Αλιάρτου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφαλή μεταφορά αλλά και τη διασφάλιση της δυνατότητας μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Σχολεία.
Μέχρι την περάτωση του σχολικού έτους 2011-2012 έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λιβαδειάς ΑΕ» στην οποία δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί αν δεν υπάρξει σχετική τροποποίηση στο σχέδιο νόμου που να προβλέπει την παράταση σύμβασης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεται η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να τροποποιήσει το σχέδιο νόμου ώστε να συνεχίσει η μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλιάρτου;
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: