Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας καταδικάζει κάθε απάνθρωπη ενέργεια προς τα αδέσποτα ζώα και στέκεται αρωγός στις ενέργειες για την φροντίδα τους


Τα παιδιά της πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου επισκέφθηκαν την Τρίτη, 29 Μαίου 2012, τον Δήμαρχο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Πατσαντάρα Ιωάννη στο Δημαρχείο του Διστόμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το βασικό θέμα ήταν για τα αδέσποτα ζώα που υπάρχουν στον Δήμο μας. Τα παιδιά εξέφρασαν και αντάλλαξαν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς και την ευαισθησία που έχουν προς τα αδέσποτα ζώα.  

Ο Δήμαρχος προέτρεψε τα παιδιά να δείχνουν φροντίδα, αγάπη και ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα. Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε :  «Η ανάγκη σήμερα παρά ποτέ, να επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες του πολιτισμού και της ποιότητας ζωής στη καθημερινότητά μας σαν πολίτες του νέου διευρυμένου Δήμου μας, μας φέρνει αντιμέτωπους με το πολύ σοβαρό θέμα της προστασίας των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων.  Το φαινόμενο των αδέσποτων αλλά και κακοποιημένων ζώων τείνει να πάρει τεράστιες διαστάσεις».
Με δεδομένη τη βούλησή και την ευαισθησία όλων μας να αναδειχθεί το σημαντικό αυτό ζήτημα και να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις για την αντιμετώπισή του οι βασικοί άξονες της δράσης μας σαν αρχή περιλαμβάνουν: 

Ευαισθητοποίηση- Ενημέρωση : Πιστεύουμε ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η εντατική και ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στη προστασία των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων με στόχο τη καλλιέργεια ζωοφιλικής παιδείας και συνείδησης. Βασική γραμμή αυτής της δράσης θα είναι ,μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και έντυπη ενημέρωση, η προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων, ώστε μέσω αυτής της εκστρατείας να έχουμε αποτέλεσμα μια πιο ευαίσθητη προοπτική για τα ζώα συντροφιάς κι όχι μόνο ,αλλά και μια καλύτερη κατανόηση της φροντίδας και της ευθύνης της ύπαρξης ενός ζώου ως μέλος της οικογένειας, ξεκινώντας από τους μικρούς μας Δημότες, της νηπιακής ηλικίας μέχρι τους μεγαλύτερους της τρίτης ηλικίας. Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστούμε με τις φιλοζωικές ομάδες, τους φορείς εκπαίδευσης του νομού (πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας) κοινωνικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς για οργάνωση ομιλιών, ανοικτών συζητήσεων, κινητοποιήσεων.
Συνεργασία- Εθελοντισμός : Η επιτυχία μιας τέτοιας στοχευόμενης δράσης απαιτεί ανθρώπινο δυναμικό με τεχνογνωσία αλλά και ευαισθησία για το τόπο μας αλλά κυρίως διάθεση να συμβάλλει στη προστασία και φροντίδα των αγαπημένων τετράποδων. Γι’ αυτό το λόγο θα έχουμε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής όπως και με τους ιδιώτες κτηνιάτρους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας των οποίων θα ζητήσουμε τη πολύτιμη βοήθεια τόσο στη παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών με σύναψη συμβάσεων συνεργασίας (στειρώσεις, εμβολιασμούς, σήμανση ,θεραπείες) όσο και στη δράση της ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών στη ζωοφιλία. Στο δύσκολο αλλά τόσο σημαντικό για το Δήμο μας πρόγραμμα καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει ο εθελοντισμός και η προσφορά αγνών ζωόφιλων συμπολιτών μας, είτε μέσω φιλοζωικών ομάδων είτε ατομικά».

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει κάθε απάνθρωπη ενέργεια προς τα αδέσποτα ζώα και στέκεται αρωγός στις ενέργειες για την φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: