Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Το «Σπίτι της γιαγιάς» στη Λιβαδειά από το «Γαϊτανάκι»


Το «Σπίτι της γιαγιάς» ένα λαογραφικό μουσείο εγκαινίασε στις εγκαταστάσεις του ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος το «Γαϊτανάκι» στη Λιβαδειά στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων που αναπτύσσει με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης.
«Εγκαινιάσαμε το μουσείο του συλλόγου, ένα όνειρο αρκετών. Υπάρχουν αντικείμενα περασμένων δεκαετιών σχετικά με τη ζωή των ανθρώπων της κάθε εποχής στην περιοχή μας που μπορούν πλέον να θαυμάζουν οι επισκέπτες», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Ανέτας ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βρίσκονται κοντά στο «Γαϊτανάκι» και συμβάλουν στην επιτυχή δραστηριότητά του.
Και κατέληξε: «Η αγάπη με την οποία μας αγκαλιάζει ο κόσμος μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη όρεξη εκτός από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και με σειρά άλλων παρεμβάσεων».
Η αντιπρόεδρος Θάλεια Δημητροπούλου πρόσθεσε: «Δημιουργήσαμε το σπίτι της γιαγιάς για να θυμηθούμε όλοι μας τα παλαιά χρόνια πως έζησαν τότε οι άνθρωποι. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο παρελθόν με αντικείμενα καθημερινής χρήσης από παιχνίδια μέχρι ενδυμασίες και έθιμα».
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε αυτή την πού όμορφη προσπάθεια και συγχαίρουμε το σύλλογο και όσους πρόσφεραν αυτά τα αντικείμενα προκειμένου σε αυτόν τον εκθεσιακό χώρο οι κάτοικοι της Λιβαδειάς και οι επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν έργα και αντικείμενα από περασμένες εποχές»
Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτης συνεχάρει τον σύλλογο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πλούσια δράση του τονίζοντας ότι «στις κρίσιμες εποχές που ζούμε η παιδεία και ο πολιτισμός είναι οι πυλώνες της κοινωνίας μας». Πηγή http://www.tabloid.gr/?p=7563

Δεν υπάρχουν σχόλια: