Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

To Επιμελητήριο Βοιωτίας παρεμβαίνει για την άρδευση του κωπαϊδικού πεδίου


Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
 Επιθυμούμε, με την παρούσα επιστολή, να σας γνωρίσουμε ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα μας και συνολικά οι κάτοικοι της Βοιωτίας και να σας παρακαλέσουμε για την άμεση εξεύρεση λύσης.
Όπως γνωρίζετε, η καλλιέργεια του κωπαϊδικού πεδίου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Βοιωτίας και στηρίζει αποφασιστικά την τοπική οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.
Δυστυχώς όμως, όπως έχουμε επίσημα πληροφορηθεί από τους αρμόδιους φορείς, φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας νερού, για την άρδευση της κωπαϊδικής γης.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, αν αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί, θα ήταν καταστροφική, τόσο για τις τοπικές μονάδες παραγωγής οπωροκηπευτικών, που μάλιστα έχουν και εξαγωγικό προσανατολισμό, όσο και για το σύνολο της τοπικής αγροτικής παραγωγής.
Στο πλαίσιο αυτό, σας παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε για την παραχώρηση της απαραίτητης ποσότητας αδιύλιστου νερού, που ανέρχεται στα 100.000m3 ημερησίως, ήτοι 5.000.000m3 περίπου, για τους εναπομείναντες θερινούς μήνες.
Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για την ομαλή άρδευση έκτασης 100.000 στρεμμάτων περίπου κωπαϊδικής γης και θα συνείσφερε αποτελεσματικά στην ομαλή καλλιέργεια της.
Επίσης, συνηγορούμε στην πρόταση του Οργανισμού  Κωπαΐδας, για την εκ μέρους του, ανάληψη του αντίστοιχου κόστους λειτουργίας του ανάλογου αντλιοστασίου.
  Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Ελπίζουμε να εξετάσετε το σχετικό σχεδιασμό σας και να ικανοποιήσετε το αίτημα της επιχειρηματικής μας κοινότητας.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι την διάθεση σας, για κάθε συνεργασία και διευκρίνηση.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
 Αγνιάδης Παναγιώτης


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Αγνιάδη, κατάλαβε ότι αν εμείς οι γεωργοί έχουμε χρήματα θα έχουν και τα μαγαζιά της Λιβαδειάς!!! Αναρωτιέμαι σαν Ορχομένιος (Αγ Δημήτριος) ο Δημαρχός μας τι κάνει; Τελειώνει και ο Ιούνιος τι θα γίνει με τον Μόρνο; Ξύπνα Δήμαρχε δεν πάς καλά...