Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

H απαξίωση των πολιτικών

Του Αριστείδη Τσιπλάκου*

Με όλα αυτά που ακούει ο απλός πολίτης δικαιολογημένα καταλήγει στην επικίνδυνη για την Δημοκρατία γενίκευση, ότι όλοι είναι ίδιοι. Αυτό είναι άδικο και η λάσπη που εκτοξεύεται, στις περισσότερες φορές χωρίς στοιχεία με διάφορες σκοπιμότητες, πρέπει να σταματήσει.
Πρέπει ΤΩΡΑ και χωρίς καμιά καθυστέρηση να εφαρμοσθεί το απλούστερο των πραγμάτων για να σταματήσει αυτή η γενίκευση.
Να συγκριθούν τα σημερινά περιουσιακά στοιχεία των οικογενειών όλων των υφυπουργών . υπουργών, γενικών γραμματέων , διοικητών Δημοσίων οργανισμών και όλων όσων διαχειρίσθηκαν Δημόσιο χρήμα από το 1974 ως σήμερα, με εκείνα που είχαν όταν για πρώτη φορά εξελέγησαν στην Βουλή. Στην περίπτωση που είναι περισσότερα και δεν δικαιολογούνται με ποιόν τρόπο αποκτήθηκαν, τα πρόσθετα να δεσμεύονται και να εκπίπτουν του αξιώματός τους.
Όλα τα άλλα για την καταπολέμηση της διαφθοράς με εξεταστικές επιτροπές κ.λπ. δεν πείθουν κανένα.
Έτσι θα γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός ποιοι από τους πολιτικούς είναι ένοχοι και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και το κύρος των υπολοίπων που τίμησαν το αξίωμά τους.
Άλλωστε ο σημερινός Πρωθυπουργός, όταν παλαιότερα είχε δημοσιευθεί η πρότασή μου αυτή, πρωτοσέλιδη στον <<Αδέσμευτο Τύπο>> της 7ης Μαρτίου 1910, είχε δηλώσει ότι αυτό θα ήταν από τα πρώτα του μελήματα όταν θα αναλάμβανε την εξουσία. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που αντιμετώπισε αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα υλοποιήσει την εξαγγελία του, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς.


* Ο Αριστείδης Τσιπλάκος είναι τ. Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας και τ. Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: