Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Με εντάσεις η ψήφιση του Απολογισμού του Δ. Λεβαδέων για το 2011


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός-ισολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς για το 2011, με την αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει τακτοποιητικό, ελλειμματικό και φορομπηχτικό, χωρίς αναπτυξιακό όραμα για το Δήμο.
Η συζήτηση κράτησε πέντε περίπου ώρες και έφερε στην επιφάνεια «παλιές αμαρτίες», όπως η λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ καθώς και η αδυναμία των προηγούμενων δημοτικών αρχών να εισπράξουν τα οφειλόμενα στο Δήμο. Ποσό που ξεπερνάει τα 4εκατ. και σύμφωνα με την εκτίμηση των ορκωτών λογιστών, τα μισά και πλέον θα είναι δύσκολο να εισπραχθούν. Ασαφής είναι η επιβάρυνση που θα προκύψει τελικά για το δήμο, από την εκκαθάριση των δύο επιχειρήσεων, η οποία ξεκίνησε το 2007 αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν οι εντάσεις, αρχικά όταν ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής αποκάλεσε ψεύτη τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ και δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιός όταν κατήγγειλε αδιαφάνεια στην ανάθεση κατασκευής των παραγκών του παζαριού. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Ψυχογιού που δήλωσε ότι παραιτείται από μέλος της Οικονομικής Επιτροπή καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
«Με αποκάλεσε ψεύτη χωρίς λόγο, η αντιπαράθεση μου είναι σε πολιτικό και όχι σε προσωπικό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Ψυχογιός σχολιάζοντας ειρωνικό χαρακτηρισμό του δημάρχου προς το πρόσωπο του.
Ένταση προκλήθηκε και από την καταγγελία της δ.σ. Γ. Πούλου ότι χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από άλλο κωδικό για την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων. Ακολούθησε διάψευση του δημάρχου αλλά και του Οικονομικού Διευθυντή Γ. Καλλιαντάση, όμως η κ. Πούλου επέμεινε.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης η πρόταση του δ.σ. Π. Αρκουμάνη για παραγραφή των χρεών προς το δήμο, λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως είπε «είναι απαράδεκτα τα ραβασάκια που έστειλε ο δήμος».
Εκτός από τους δ.σ. της πλειοψηφίας τον απολογισμό ψήφισαν καοι δ.σ της μείζονος μειοψηφίας, πλην του κ. Ψυχογιού , που ψήφισε παρών.Καταψήφισαν οι δ.σ. των συνδυασμών της Γ. Πούλου και του Ν. Κοτσικώνα. Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=38464

Δεν υπάρχουν σχόλια: