Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

8o Internet και e-business Innovation Forum στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2012


Πρωτοπόρες ιδέες σε τρεις επίκαιρους τομείς: τα κοινωνικά δίκτυα (social media), την κινητή επιχείρηση (mobile commerce) και την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην επιχειρηματική καθημερινότητα, θα ακούσουμε στο 8o Internet & E-Business Innovation Forum, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2012 στον πολυχώρο Αθηναΐς, υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στο συνέδριο αυτό, που διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου) θα παρουσιαστούν, όπως κάθε χρόνο, και οι κυριότερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι τάσεις της αγοράς και βέλτιστες πρακτικές. Ιδιαίτερο βήμα παρέχεται σε καινοτομίες και νέες επιχειρήσεις (start-ups), που δίνουν μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον των νέων με όραμα και θέληση σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.

Μέσα από τις παράλληλες συνεδρίες, τα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών κάθε βαθμίδας θα βρούν ενδιαφέρουσες παρουσίασεις. Πολίτιμη ενημέρωση επίσης θα βρουν όσοι ενδιαφέρονται να καινοτομήσουν επιχειρηματικά στο χώρο του διαδικτύου. Το ευρύ κοινό θα λάβει ενημέρωση για τα δρώμενα και τις εξελίξεις του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, οι συνεδρίες θα εστιαστούν στους παρακάτω τομείς:

·          Θεσμικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού επιχειρείν
·          Social Media και Interactive Marketing και Customer Experience
·          Κινητό Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Mobile Commerce)
·          e-Business Integration
·          Ελληνικά Cases Βέλτιστων Πρακτικών
·          Νέα Επιχειρηματικότητα στο e-Business
·          Τάσεις on-line Καταναλωτών (έρευνες αγοράς)

Όπως κάθε χρόνο, θα προηγηθεί ειδική εσπερίδα για το «On-line Gaming στην Ελλάδα: Θεσμοί, Επιχειρήσεις, Κοινωνία». Η εκδήλωση θα εστιαστεί στις εξελίξεις που αναμένονται στην Ελλάδα με βάση την πρόσφατη νομοθεσία, την επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς και τις τάσεις των Ελλήνων on-line παικτών.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται ενεργά με το ηλεκτρονικό εμπόριο ή ενδιαφέρονται να εμπλακούν, σε στελέχη διαφόρων διευθύνσεων (πχ. marketing, πωλήσεις, logistics, οικονομική διαχείριση κλπ.) όπου το ηλεκτρονικό επιχειρείν αναβαθμίζει τις διαδικασίες τους, σε εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες διαδραστικού Marketing, CPC και e-mail καμπάνιες, social media στρατηγικές κλπ., σε νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σε εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου ή υποστηρικτικές σε αυτές (π.χ. τράπεζες, εταιρίες λογισμικού, υπηρεσίες ασφαλείας, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, κλπ.) και σε ιδίωτες που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το σήμερα και το αύριο του e-business στην Ελλάδα.


Η ειδική εσπερίδα επιπλέον απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και κυβερνητικά που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια, σε στελέχη φορέων που ασχολούνται με την κοινωνική διάσταση των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, σε στελέχη επιχειρήσεων που προσφέρουν λύσεις ή υποδομές σχετικές με τα τυχερά παιχνίδια και στο ευρύ κοινό που επιθυμεί να γνωρίσει την κατάσταση που δημιουργείται στη χώρα μας για τα τυχερά παιχνίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια: