Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σε αντεπίθεση για μια ακόμα φορά κάλεσε το ΠΑΜΕ από τη Λιβαδειά


Με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο των ΟΤΑ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Λιβαδειά καλώντας τα λαϊκά στρώματα σε αντεπίθεση.
«Πήραμε αυτή τη πρωτοβουλία διότι θεωρούμε ότι όπως ενιαία είναι η επίθεση στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων έτσι ενιαία πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων η Λιάνα Καραβασίλη
Και πρόσθεσε: «Η διαφοροποίησή μας έγκειται στο ότι δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι συνδικαλιστικά μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που έχει ανακύψει αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι θέμα καθαρά πολιτικό και ότι είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ο διακηρυγμένος στόχος του Καλλικράτη για μικρότερο και ευέλικτο κράτος. Αυτό περνάει μέσα από απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις».
Το μέλος της ΠΟΕ ΔΕΥΑ Θύμιος Τσέτσος αναφέρθηκε στο πρόβλημα και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε αγώνες για μια άλλη πολιτική.
«Αγωνιζόμαστε για να έχει δουλειά όλος ο κόσμος, δουλειά μόνιμη και σταθερή», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: τονίζοντας οτι «η ανάπτυξη που υπόσχεται το κεφάλαιο προϋποθέτει την ιδιωτικοποίηση των τομέων της κοινωνικής πολιτικής» Παράλληλα επεσήμανε οτι αυτού του είδους η ανάπτυξη «όχι μόνο δεν θα φέρει δουλειές στα λαϊκά στρώματα αλλά αντίθετα θα αφαιρέσει με την ένια ότι οι εργοδότες στους συγκεκριμένους τομείς με λιγότερα εργατικά χέρια θα ξεζουμίζουν τον κόσμο για μεγαλύτερη κερδοφορία».
Σύμφωνα με τον Θ. Τσέτσο «για να υπάρχει δουλειά πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι για μια άλλη πολιτική που θα έχει επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του».
Καταλήγοντας ο κ. Τσέτσος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «τα λαϊκά στρώματα σαν μια γροθιά» να ενδιαφερθούν, «να αντεπιτεθούν και να παλέψουν για αυτή την ανάπτυξη που μόνο μέσα από την λαϊκή εξουσία μπορεί να υπάρξει». Πηγή http://viotianet.gr/wordpress/?p=1451

Δεν υπάρχουν σχόλια: