Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κοντογεώργος, Κουτσογιαννακόπουλος και Μανδρέκα στις Βρυξέλλες ύστερα από πρόσκληση της Ρόδης Κράτσα


Επαφές υψηλές και άκρως χρήσιμες είχαν οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές της ΝΔ στις Βρυξέλλες, φιλοξενούμενοι της Ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα μεταξύ των οποίων, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι βουλευτές Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Φθιώτιδας κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και Φωκίδας κα. Ασπασία Μανδρέκα.

Με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν αντήλλαξαν απόψεις επί των εξελίξεων που αφορούν στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και κρίσιμα θέματα για το μέλλον, όπως αυτά της χρηματοδότησης της περιφερειακής πολιτικής και της αγροτικής ανάπτυξης.
Οι βουλευτές είχαν μεγάλη ανησυχία για την αναμενόμενη μείωση των ευρωπαϊκών πόρων για την ερχόμενη περίοδο 2014-2020 και έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση και την καλύτερη αξιοποίηση απ’ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.
Οι έλληνες βουλευτές τόνισαν με έμφαση τις θυσίες του ελληνικού λαού και ζήτησαν κατανόηση κι αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους. Τόνισαν επίσης ότι η εικόνα που δίνεται από τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού για “τεμπέλη και σπάταλο ελληνικό λαό” στρεβλώνει την πραγματικότητα, προσβάλλει έναν ηρωικό λαό και αδικεί τις προσπάθειες που κάνει.
Οι βουλευτές θύμισαν στους γερμανούς ευρωβουλευτές ότι η Γερμανία είχε την υποστήριξη της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας στη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο και την ίδια αλληλεγγύη πρέπει να δείξει τώρα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του Νότου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: