Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Από τη Δευτέρα αρχίζει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Από τη Δευτέρα αρχίζει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους δικαιούχους που έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ. 

Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000, ενώ απορρίφθηκαν 40.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη, περίπου 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε δηλώσεις του, τις προηγούμενες ημέρες, στη ΝΕΤ, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι «στις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να θέσουμε τη διαδικασία σε τακτική βάση, ώστε όταν τα τιμολόγια ωριμάζουν, δηλαδή στις 15 μέρες από ημερομηνία του τιμολογίου που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον πρατηριούχο, θα προχωράμε στην πληρωμή των τιμολογίων αυτών».

Στο θέμα αναφέρθηκε το Σάββατο και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τον κ. Θεοχάρη, ο υφυπουργός προανήγγειλε ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να πληρώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι. 

«Με πληροφόρησαν ότι τα πρώτα 6,5 εκατ. πληρώνονται και θα τα βρουν στους λογαριασμούς τους είτε Παρασκευή είτε τη Δευτέρα στις τράπεζες, δηλαδή λειτουργεί το σύστημα».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-4803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή gsis.gr. Πηγή http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231227934

Δεν υπάρχουν σχόλια: