Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε Δημόσιους Οργανισμούς

Συνελήφθησαν, για τη συμμετοχή τους σε αυτή, τρεις (3) ημεδαποί και αναζητούνται ακόμη δύο (2) τουλάχιστον συνεργοί τους
Έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι τώρα, -6- περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και φθορών, καθώς και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε περιοχές του Αλίαρτου και του Ορχομενού Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν πλήθος μεταλλικών αντικειμένων, που οι δράστες είχαν μόλις αφαιρέσει από δύο μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. και είχαν φορτώσει στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό τους
Σημειώνεται ότι οι δράστες για να αποφύγουν την σύλληψή τους δεν δίστασαν να εμβολίσουν περιπολικό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια  καταδίωξής τους
 
  • Το χρονικό διάστημα από 27-02-2012 έως και 07-03-2012, παραβίασαν την πόρτα υπόστεγου αγροκτήματος που ανήκει στο Σταθμό Γεωργικής Έρευνας Αλίαρτου και αφαίρεσαν (50) σωλήνες άρδευσης και μία πόρτα μηχανοστασίου.
  • Το χρονικό διάστημα από 26-03-2012 έως και 02-04-2012, αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο του Οργανισμού Κωπαίδας, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυάς Ορχομενού, καλώδια που περιείχαν χαλκό και προκάλεσαν φθορές στους πίνακες του Οργανισμού, συνολικής αξίας (6.000) ευρώ.
  • Την 29/30-10-2012, παραβίασαν την πόρτα εισόδου εργοστασίου, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, στον Αλίαρτο Βοιωτίας και αφαίρεσαν (15) ηλεκτρικά μοτέρ, διάφορα εργαλεία και καλώδια χαλκού. Επίσης προκάλεσαν μεγάλες φθορές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του εργοστασίου.
 Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές καλωδίων χαλκού, μεταλλικών αντικειμένων και εργαλείων από Δημόσιους Οργανισμούς.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (28-12-2012) το μεσημέρι στον Αλίαρτο Βοιωτίας, μετά από καταδίωξη, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 45, 27 και 16 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο (2) τουλάχιστον συνεργοί τους.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων και των δύο συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, καθώς επίσης σε βάρος του 45χρονου και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι τώρα, έξι (6) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και φθορών, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής, που διέπραξαν οι δράστες σε περιοχές του Αλίαρτου και Ορχομενού Βοιωτίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι από το Κέντρο Άμεσης Δράσης Βοιωτίας, για δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα των οποίων οι επιβαίνοντες ενεργούσαν εκείνη την στιγμή κλοπή από δύο μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε αγροτεμάχιο, κοντά στο χωριό Άγιος Αθανάσιος Βοιωτίας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, δύο οχήματα της Ο.Π.Κ.Ε. πραγματοποίησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Ορχομενού – Αλίαρτου.

Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, αγνόησαν τις ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις για να σταθμεύσουν το όχημά τους και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 45χρονος δράστης και οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου δεν δίστασε να εμβολίσει το εμπρόσθιο μέρος ενός εκ των δύο περιπολικών οχημάτων της Ο.Π.Κ.Ε. με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του, το οποίο προσέκρουσε σε ανάχωμα και ακινητοποιήθηκε.

Από την σύγκρουση των οχημάτων δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες και κατάσχεσαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό τους. Τα μεταλλικά αντικείμενα που ήταν φορτωμένα στην καρότσα του οχήματος των δραστών, αναγνωρίστηκαν από υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν σε νόμιμο εκπρόσωπο της Επιχείρησης.

Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, με σκοπό την διάπραξη κλοπών, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο δεκάμηνο, μαζί με δύο τουλάχιστον ακόμη συνεργούς τους, που αναζητούνται, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση.




Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας και της παράνομης δράσης τους, που εκτείνεται στις περιοχές του Αλίαρτου και Ορχομενού Βοιωτίας, ήταν η κλοπή καλωδίων χαλκού, μεταλλικών αντικειμένων και εργαλείων, αποκλειστικά από χώρους και εγκαταστάσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν επιπλέον πέντε (5) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής που είχαν διαπράξει οι δράστες από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα:
 




  • Την 10-11-2012, παραβίασαν την αποθήκη του Δασικού Φυτωρίου στον Αλίαρτο Βοιωτίας και αφαίρεσαν αντικείμενα κεφαλαιουχικού εξοπλισμού.

  • Την 22-12-2012, από αγροτεμάχια διανομής της λίμνης Κωπαίδας στον Αλίαρτο Βοιωτίας, αφαίρεσαν (330) μέτρα αγωγού χαλκού και από έναν μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. χάλκινα περιβλήματα, συνολικής αξίας (5.000) ευρώ.

  • Την 08/09-03-2012, παραβίασαν αποθήκη αγροκτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αφού ερεύνησαν το εσωτερικό της, διέφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.





Σημειώνεται ότι σε βάρος του 45χρονου δράστη εκκρεμεί το από 01-06-2012 ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Λιβαδειάς για διακεκριμένες κλοπές, ενώ και οι τρεις συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: