Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Λαοθάλασσα... στην χθεσινή εκδήλωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Με ιδιαίτερη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή εκπαιδευτικών της Βοιωτίας  πραγματοποιήθηκε, χθες 20/3, η εκδήλωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά με προσκεκλημένο ομιλητή το συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού ΑΡΔΗΝ κ. Γιώργο Καραμπελιά και θέμα: Ιστοριογραφία και Σχολική Εκπαίδευση, Εθνοκεντρισμός ή Εθνοαποδόμηση;
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7.30 μμ, με σύντομη παρουσίαση της νέας αυτόνομης επιστημονικής – μορφωτικής – συνδικαλιστικής ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ που δραστηριοποιείται στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον κ. Βασίλη Σακκά, εκπρόσωπο της Ενωτικής Κίνησης.
Στη συνέχεια ο εισηγητής κ. Γιώργος Καραμπελιάς παρουσίασε τις σύγχρονες ιστοριογραφικές επιστημονικές κατευθύνσεις καθώς και την μετακίνηση από τον εθνοκεντρισμό στον ακραίο εθνομηδενισμό, τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο δημόσιο βίο γενικότερα, κατά τον ύστερο μεταπολιτευτικό κύκλο (δεκαετίες 1990-2010). Δεν δίστασε να αναφερθεί, εκτενώς και με θετικό πρόσημο, στη προχθεσινή απόρριψη από την Κυπριακή Βουλή του σχεδίου «διάσωσης» της κυπριακής οικονομίας, συνδέοντάς την με την ζωντανή συλλογική μνήμη και συνείδηση επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού.
Η εκδήλωση – συζήτηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 μμ, μετά από πλήθος παρεμβάσεων αλλά και ερωτήσεων προς τον εισηγητή. Τον συντονισμό της της συζήτησης πραγματοποίησε ο κ. Χρήστος Δαμιανίδης (μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Βοιωτίας)
Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Σταθάς (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Ευαγγελίου, συνδικαλιστές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (Σπύρος Κόκκινος- Πρόεδρος ΔΣ Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς, Σπύρος Βαζούρας- Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ Βοιωτίας,  κ.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: