Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Απαντήσεις για το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έλαβε ο Ευ. Μπασιάκος…


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης  με θέμα «Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μας απέστειλε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ισχύουν τα ακόλουθα:

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ
 «Αποπεράτωση Κτιριακών εγκαταστάσεων παραρτήματος ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα». Φορέας πρότασης ο ΟΣΚ, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Στ. Ελλάδος, με προϋπολογισμό μελέτης 7,1 εκατ. ευρώ περίπου.

ΙΙ) Μελέτες Διδακτηρίων που εκπονήθηκαν από τις Υπηρεσίες του ΟΣΚ:
- Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου (10 κύριες και 5 ειδικές αίθουσες, η μελέτη έχει διαβιβαστεί στο Δήμο Τανάγρας για την έκδοση της οικοδομικής άδειας).
- 4ο Νηπιαγωγείο (Ν/Γ) Αρτάκης (2/Θ) και  Ν/Γ στο 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας (2/Θ), ο προϋπολογισμός μελέτης ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ περίπου.
.
IΙΙ) Κατασκευαζόμενα Έργα:
-  1ο Ν/Γ Ιστιαίας (2/Θ, ποσό σύμβασης 256.455 ευρώ).
- Ν/Γ Άρματος Βοιωτίας και Ν/Γ Μαλεσίνας Φθιώτιδας προϋπολογισμού 1,2 εκατ.ευρώ περίπου, επίκειται η παράδοση.
- Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο 2ο Δημ. Σχολείο Σχηματαρίου προϋπολογισμού 624.225 ευρώ.

ΙV) Δημοπρατηθέντα Έργα:
 - Ν/Γ Φάρου Αυλίδας και Ν/Γ Αγίου Θωμά Βοιωτίας και προσθήκη Ν/Γ στο Δημ. Σχολείο Μίστρου Διρφύων με προϋπολογισμό μελέτης 2,5 εκατ. ευρώ περίπου και με χρόνο περαίωσης τις 270 ημέρες. Εκκρεμεί η Απόφαση Ανάθεσης.
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, δημοπρατήθηκε στις 19.02.2013, χρόνος περαίωσης 660 ημέρες και ποσό σύμβασης 2,4 εκατ. ευρώ περίπου.
- Ενίσχυση – Αποκατάσταση Φέροντος Οργανισμού και Αναβάθμιση του κτιρίου του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, δημοπρατήθηκε στις 02.04.2013 με προϋπολογισμό μελέτης   6,25 εκατ. ευρώ περίπου και με χρόνο περαίωσης τις 740 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

V) Χρηματοδοτήσεις:
 Έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 205.000 ευρώ συνολικά, προς τους Δήμους Θηβαίων και Χαλκιδέων, για την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών ελαφρού τύπου για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

Επισημαίνεται, ότι εντός του υφισταμένου οικονομικού πλαισίου, ο ΟΣΚ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου που του έχει ανατεθεί.

Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: