Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Με προσωπικό ασφαλείας 11.00 - 15.00 τα δημόσια νοσοκομεία

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 15.00, έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Στο χρονικό αυτό διάστημα τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με  προσωπικό ασφαλείας.
Στην Αττική έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση  έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ και στην περιφέρεια θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις μονάδων και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας συνεχίζονται στις 6 Ιουνίου με απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων και κορυφώνονται μια ημέρα μετά, στις 7 Ιουνίου, καθώς γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη έχουν προαναγγείλει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.Πηγή http://www.naftemporiki.gr/story/658323

Δεν υπάρχουν σχόλια: