Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Mε την τιμητική παρουσία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιου Νούσα συνεδρίασε το ΔΣ του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου, με την τιμητική παρουσία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, κ. Αθανάσιου Νούσα.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν να παρουσιαστεί ο νέος θεσμός του Περιφερειακού Συμπαραστάτη και να παρουσιαστούν οι ωφέλειες, που προκύπτουν για τον πολίτη αλλά και για την  επιχείρηση.
Στην σύσκεψη, εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, κ. Σεραφείμ Μωραΐτη.

Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών συνδικαλιστικών συλλόγων και σωματείων όπως η κα Στεφοπούλου Βασιλική, Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων-Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ορχομενού, ο κ. Καγιάς Σωτήρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλουμινοκατασκευαστών-Σιδηροκατασκευαστών Βοιωτίας και ο κ. Παπαργύρης Παναγιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Θήβας.
Ο κ. Νούσας ανέλυσε τις αρμοδιότητες και την δραστηριότητα του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης σημειώνοντας, ότι ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης αποτελεί έναν περιφερειακό θεσμό, που επιβλέπει την ορθή και νομότυπη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών και λειτουργεί εμμέσως ως εσωτερικός ελεγκτικός μηχανισμός και ως διαμεσολαβητής στη σχέση των πολιτών και των επιχειρήσεων με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αν και η αρμοδιότητα αυτή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη  του Πολίτη και της Επιχείρησης αφορά τις υποθέσεις, που ανάγονται στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και των επιχειρήσεών της, μπορεί και παρεμβαίνει και στο σύνολο του πλέγματος της δημόσιας διοίκησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κάλεσε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν ζητήματα παραβίασης των δικαιωμάτων τους ή προσβολής των νομίμων συμφερόντων τους να επωφεληθούν του θεσμού και να προβαίνουν σε άμεση σχετική ενυπόγραφη αίτηση στο γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη.
Υψηλάντη 1, Λαμία –Τ.Κ. 35100
Τηλέφωνο: 22313-51255, 22313-51256

FAX: 22313-51214

Δεν υπάρχουν σχόλια: