Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

"Ομφάλιος" ποδηλατικός γύρος με επίκεντρο τους Δελφούς - Παρών και ο Περικλής Ηλίας, ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής!!!

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τον ποδηλατικό γύρο, με την επωνυμία «Ομφάλιος 2013», καθώς πλησιάζει η 2α Ιουνίου, η ημερομηνία που ποδηλάτες επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που για ακόμα μια χρονιά θα γεμίσουν τον Παρνασσό και την γύρω περιοχή.
Η εκκίνηση θα δοθεί από τους Δελφούς, και μετά από 126 απαιτητικά χιλιόμετρα και αφού οι ποδηλάτες περάσουν από Αράχοβα, Επτάλοφο, Λιλαία, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Δαύλεια και ξανά Αράχοβα, οι ποδηλάτες θα τερματίσουν για ακόμα μια φορά έξω από το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, όπου αθλητισμός και πολιτισμός θα ενωθούν στον «Ομφαλό της γης», όπως είναι η χαρακτηριστική ονομασία των Δελφών.
Περισσότεροι από εκατό ποδηλάτες από τις 20 καλύτερες ελληνικές ομάδες, ποδηλάτες από ομάδες του εξωτερικού, καθώς και άλλοι τόσοι που θα συναγωνιστούν στον αγώνα ανοικτής συμμετοχής (Open), θα διεκδικήσουν τα φετινά έπαθλα, προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης, καταστήματα ποδηλάτων "Worldofbike Shop", Ξενοδοχείο – Εστιατόριο "Ηνίοχος – Δελφοί", και "High5 – συμπληρώματα διατροφής".
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο «Θησέας», και προκειμένου οι διοργανωτές να τονώσουν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ακόμα περισσότερο, έχουν θεσπίσει δυο ειδικά έπαθλα σε ενδιάμεσα σπριντ, που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Πολύδροσου και στο Χάνι Ζεμενού, λίγο πριν τον τερματισμό.
Στόχος των διοργανωτών είναι η «ποδηλατική» ανάδειξη των όμορφων τοπίων του Παρνασσού σε συνδυασμό τόσο με την ασφάλεια, όσο και την υψομετρική ποικιλία που προσφέρουν οι τοπικές διαδρομές»... όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, ο διευθυντής του αγώνα κ.Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ένας από τους λίγους Έλληνες τεχνικούς επιτετραμμένους της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας.
Στον περσινό Ομφάλιο και στην κατηγορία ανδρών είχαν επικρατήσει ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης από την ελληνική επαγγελματική ομάδα SP Tableware, ενώ στην κατηγορία Γυναικών νικήτρια ήταν η Ελένη Τσάβαρη (ΘΗΣΕΑΣ/Worldofbike). Καλύτερη ομάδα είχε αναδειχθεί μια άλλη ελληνική ομάδα ποδηλασίας, η Etcetera – Worldofbike.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία συμμετοχής στον αγώνα, με την φιλοξενία των αθλητών και ομάδων, και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με τον «Ομφάλιο», επικοινωνήστε με τον διοργανωτή όμιλο, στο thiseasclub@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: