Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανταλλακτικό παζάρι σχολικών ειδών οργανώνουν την Παρασκευή πολίτες της Λιβαδειάς

Φέτος, η σχολική χρονιά αναμένεται δυσκολότερη από κάθε προηγούμενη.
Καταργήσεις ειδικοτήτων που οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων,  κατάργηση του ολοήμερου, δημιουργία ενός λυκείου-προθαλάμου καταναγκαστικής εργασίας για τους αποφοίτους του…

Φέτος, πολλά σχολεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα θέρμανσης, καθαριότητας, συντήρησης. Πολλοί μαθητές θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα απόκτησης ακόμη και των σχολικών τους ειδών…

…φέτος η ύλη άλλαξε! Δάσκαλοι, Καθηγητές, Γονείς και Μαθητές, καλούνται να εξεταστούν στα εξής: Αλληλεγγύη, Αντίσταση, Ανθρωπιά, Αξιοπρέπεια.

Όλοι μας, μέλη μιας κοινωνίας, καλούμαστε να δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα. Σε πείσμα της προσπάθειας να επικρατήσει ο ατομικισμός και ο εκφασισμός στις ζωές μας.

Ξεκινάμε την προσπάθεια την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όποιον το έχει ανάγκη. Φέρνουμε τα παλιά μας σχολικά είδη και όσα μας περισσεύουνε (τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες μαρκαδόρους, σχολικές τσάντες, κασετίνες, στυλό, μπλοκ ζωγραφικής κ.α) και τα χαρίζουμε - ανταλλάζουμε με τον διπλανό μας.

Επίσης θα προβληθούν οι ταινίες : «Ελευθέρωσε το μυαλό σου» από την κινηματογραφική ομάδα Άσπρων Σπιτιών και άλλες μικρού μήκους μαθητών, θα μας μιλήσουν οι μαθητές – δημιουργοί, θα υπάρξει ενημέρωση από εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα της παιδείας και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Φέτος, ας προσπαθήσουμε να ενωθούμε εναντίον του κοινωνικού κανιβαλισμού που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.


       Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια: