Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σενάριο παραίτησης όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Το γύρο των δημοσιογραφικών γραφειών κάνει τις τελευταίες ώρες το σενάριο παραίτησης όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και προκήρυξης εκλογών στις περιφέρειες όπου έχει εκλέξει βουλευτές το κόμμα.
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν στο iefimerida.gr  ότι το σενάριο διακινείται από την πρώτη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ως επίδειξη δύναμης από τη Χρυσή Αυγή. «Δεν νομίζουμε ότι θα το κάνουν. Είναι ψοφοδεείς για να παραιτηθούν των προνομίων που τους δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία», σχολιάζει υψηλά ιστάμενη πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ακόμη και αν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές παραιτηθούν θα ενισχυθεί το κόμμα της ΝΔ. «Από τις 18 έδρες τις πιο πολλές θα τις πάρουμε εμείς. Δεν μασάει η κυβέρνηση, δεν ιδρώνει το αυτί μας».

Είχε ξαναπαίξει το σενάριο...
Ενα χρόνο πριν, κατά την ψήφιση νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων κυκλοφορούσε πάλι το σενάριο της ομαδικής παραίτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Τελικά η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ.
Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτηση βουλευτών δηλαδή, είχε συμβεί και το 1992, όταν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.


Πηγή: Kαι ξαφνικά σενάριο παραίτησης όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123419#ixzz2fv6dNAqK

Δεν υπάρχουν σχόλια: