Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρουμελης σε συνεργασία με την Metropolitan Opera και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει για τρίτη χρονιά το «The Met: Live In Hd» με 10 νέες παραγωγές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ PETER ILYICH TCHAIKOVSKY «EUGENE ONEGIN» ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. 
Τη σεζόν 2013-2014 θα πραγματοποιηθούν 10 νέες παραστάσεις, οι  οποίες θα προβληθούν σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα μέσα σ’ αυτούς και το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. 

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας θα προβληθούν οι παραστάσεις:
«Eugene Onegin» του Peter Ilyich Tchaikovsky, 5 Οκτωβρίου 2013 – Νέα Παραγωγή
Η σεζόν για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου με μια νέα παραγωγή. Πρόκειται για την εντυπωσιακή παράσταση «Eugene Onegin» του Peter Ilyich Tchaikovsky. Η Anna Netrebko και ο Mariusz Kwiecien πρωταγωνιστούν στους ρόλους της ερωτευμένης Τατιάνας και του επιβλητικού Ονιέγκιν στο μοιραίο ρομάντζο του Tchaikovsky. Η νέα παραγωγή της Deborah Warner σε σκηνοθεσία Fiona Shaw, τοποθετείται στο τέλος του 19ου αιώνα και “συλλαμβάνει” τη λάμψη και το πάθος της όπερας του Tchaikovsky. Ο Piotr Beczala είναι ο Λένσκι, ο φίλος του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του. Διευθυντής Ορχήστρας: Valery Gergiev.
«Tosca» του Giacomo Puccini, 9 Νοεμβρίου 2013 
Η διαχρονική μουσική του βερισμού του Puccini υπηρετείται άψογα από ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών, με επικεφαλής την Ρatricia Racette στον ομώνυμο ρόλο της ζηλιάρας ντίβας, απέναντι στον Roberto Alagna στον ρόλο του αγαπημένου της Καβαραντόσι.
«Rusalka» του Antonín Dvořák,  8 Φεβφρουαρίου 2014 
Η σπουδαία Renée Fleming επιστρέφει σε έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους ερμηνεύοντας το μαγευτικό «Τραγούδι στη Σελήνη» στη συγκινητική όπερα- παραμύθι του Dvorák. 
Ο τενόρος Piotr Beczala συμπρωταγωνιστεί ως Πρίγκιπας, η Dolora Zajick είναι η Γιεζιμπάμπα και στο πόντιουμ είναι ο δυναμικός νέος μαέστρος Yannick Nézet-Séguin.
«La Bohème» του Giacomo Puccini, στις 5 Απριλίου 2014
Η συγκινητική ιστορία του Puccini για τον νεανικό έρωτα έχει τις περισσότερες παραστάσεις στην ιστορία της Met… και δικαιολογημένα. Η Anita Hartig πρωταγωνιστεί στον ρόλο της λεπτεπίλεπτης Μιμί στην κλασική παραγωγή του Franco Zeffirelli, με τον Vittorio Grigolo στον ρόλο του Ροντόλφο, του παθιασμένου εραστή της.
«Così fan tutte» του Wolfgang Amadeus Mozart, στις 26 Απριλίου 2014
Ο μαέστρος James Levine διευθύνει την αγαπημένη όπερα του Mozart γύρω από τις δοκιμασίες των δεσμών του έρωτα. Τα νεαρά αστέρια της Met ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους: η Susanna Phillips και η Isabel Leonard είναι οι αδελφές Φιορντιλίτζι και Ντοραμπέλα, ο Matthew Polenzani και ο Rodion Pogossov είναι οι αγαπημένοι τους, ενώ η Danielle de Niese ερμηνεύει την πανέξυπνη Ντεσπίνα.

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε και γίνεται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντου 17, Λαμία.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310-33325 και 32215.  Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων).  Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από την Metropolitan Opera και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Δεν υπάρχουν σχόλια: