Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ανοικτή πρόσκληση στην Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

Σε λίγες μέρες τιμάμε τον αγώνα του ελληνικού λαού το 1940, για την λευτεριά. Για το ΚΚΕ η μελέτη και τιμή των λαϊκών αγώνων δεν αποτελεί μνημόσυνο. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαχής για τους καθημερινούς αγώνες που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός.
Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχουμε το ανάστημα να απευθυνθούμε ανοιχτά στο λαό και να του πούμε να σκεφτεί ξανά τι του λέγαμε όλα αυτά τα τελευταία 20 χρόνια, για όλα τα θέματα των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών, διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων.
Σήμερα τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας τα πνίγει η θηλιά των μέτρων που έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν όλες οι κυβερνήσεις και πριν και κυρίως με μεγαλύτερη ένταση την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Τα δικά τους αδιέξοδα τα βαφτίζουν "εθνικά", για να πείσουν τον κόσμο για τη δήθεν αναγκαιότητα των μέτρων.
Το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην ουσία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που ακολουθεί μια συγκεκριμένη και μόνιμη διαδικασία.
Όταν οι κυβερνήσεις λένε «μέτρα, όλο και περισσότερα μέτρα» δεν είναι για να βγούμε από την κρίση όλοι μας, αλλά για να βγει από την κρίση η καπιταλιστική μηχανή, η κερδοφορία.
Κινητήρια δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής είναι το εργατικό κίνημα και η συμμαχία του με το κίνημα των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, το ριζοσπαστικό κίνημα της νεολαίας και των γυναικών με γραμμή πάλης που η τελική της έκβαση στοχεύει στην εργατική εξουσία.
Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, η οποία μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που συνεχώς διευρύνονται.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Η ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΕΙ
ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Την Κυριακή 27 Οκτώβρη στις 11.00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία
Ομιλητής, ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: