Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Βροχή... οι παρεμβάσεις και οι ερωτήσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας !

ΔΗΛΩΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής της υπεράσπισης των συμφερόντων των μονοπωλίων, σύμφωνα με οδηγίες της Ε.Ε και τις κατευθύνσεις των μνημονίων, με το νόμο ν. 4186/13 κατήργησε μια σειρά τομείς και ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, θέτοντας σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικούς, στερώντας, έτσι, από χιλιάδες παιδιά φτωχών οικογενειών το δικαίωμα να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στους συγκεκραμένους τομείς.
Απαντώντας σε αυτή την πολιτική, και διεκδικώντας το δικαίωμα τους να σπουδάσουν, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης μας πραγματοποίησαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Και κατάληψη της σχολής που διέκοψε με κυβερνητική απόφαση την λειτουργία της.
Πριν αυτό γίνει γνωστό στην πόλη, χωρίς να κρατήσουν τα προσχήματα ή να αναφερθούν και ασήμαντες έστω ζημιές, οι υπεύθυνοι της σχολής και η αστυνομία οργάνωσαν εισβολή στον χώρο της κατάληψης το βράδυ της 7ης του Οκτώβρη, αξιοποιώντας και την θέση του ΕΠΑΛ που βρίσκεται έξω από αυτήν και συνέλαβαν 20 μαθητές.
Ύστερα από επιλογή που έκαναν, ορισμένους μαθητές του ΕΠΑΛ και 4 συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, που εξέφραζαν την συμπαράσταση τους οδήγησαν στα κρατητήρια και από εκεί στο αυτόφωρο δικαστήριο το πρωί, που τους δίκασε και καταδίκασε ακόμη και χωρίς συνηγόρους. Χωρίς να ασχοληθεί με το δικαίωμα τους να έχουν μια στοιχειώδη στήριξη.
Με αφορμή αυτό το πολιτικά απαράδεκτο γεγονός, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το Κ.Κ.Ε καταδικάζουν απερίφραστα και καταγγέλλουν κάθε παράγοντα που συνέβαλε σε αυτή την εξέλιξη, φροντίζοντας να ενισχύσει την πολιτική της σιδερένιας πυγμής της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο, με στόχο την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.
Καταδικάζουν και καταγγέλλουν την σπουδή των ανεξάρτητων δήθεν δικαστικών αρχών να κρίνουν βιαστικά και χωρίς συνηγόρους νέους ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμα να μορφωθούν ή συμπαρίστανται σε αγωνιζόμενους συμμαθητές τους.. Τους προειδοποιούμε πως οποιοδήποτε επιχείρημα χρησιμοποιήσουν δεν μπορεί να ακυρώσει την βαθειά αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική τους στάση, που κατασκευάζει ενόχους.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ένοχη σιωπή του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και κάθε ποικιλώνυμου παράγοντα της εκπαίδευσης που γνώριζαν τις εξελίξεις και έμειναν απαθείς και αδιάφοροι στη δίωξη των αγωνιζόμενων μαθητών.
Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης, που βάζει νέους μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση των νέων, οδηγώντας τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών
στην αμάθεια, την ανεργία και την υποταγή σε όσους τους πετάνε λίγα ψίχουλα.
Οι εργαζόμενοι της Λαμίας οφείλουν να συμπαρασταθούν στους καταδικασμένους μαθητές. Οφείλουν να διεκδικήσουν την ακύρωση των όποιων ποινών τους
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενταχθούν στα καθημερινά μας αιτήματα και αυτά που σχετίζονται με την εκπαίδευση.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.
ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
.

  
                                                   OI  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                             ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                             ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                             ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Ζητάμε να δοθούν στην δημοσιότητα όποιες δραστηριότητες του  αρμόδιου Υπουργείου και της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά  τον Ασωπό Βοιωτίας και την ρύπανση της περιοχής.
Ζητάμε να πληροφορηθούμε για το αν προχωράει η καταγραφή των βιομηχανιών της περιοχής και η αξιολόγηση της ρύπανσης που κάθε μια προκαλεί.
Ζητάμε να μας γνωρίσετε επίσης για τα όποια μέτρα μέχρι σήμερα έχουν παρθεί για την ουσιαστική βελτίωση της ύδρευσης σε Αυλίδα και Μεσσάπια.

                                            *************************

Ζητάμε τις σκέψεις σας και φυσικά τις προθέσεις σας για την κατάργηση των πολυιατρείων του ΙΚΑ και υγειονομικών των μονάδων  του ΕΟΠΠΥ. Για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση που αναμένεται να οδηγήσει σε περιορισμό της λειτουργία των Κέντρων Υγείας
Πως στέκεστε απέναντι στις συγκεντρώσεις που έγιναν στα Κ.Υ της Φθιώτιδας την περασμένη βδομάδα.


                                                   OI  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                             ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                             ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                             ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθούνται και κατανοεί την όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων που  το βιοτικού τους επίπεδο καθημερινά χειροτερεύει.
Αντιλαμβάνεται πλήρως την υπάρχουσα ανεργία την φτώχεια και την ανέχεια. Τα αδιέξοδα της εργατική λαϊκής οικογένειας
Γι αυτό θεωρεί απόλυτα αναγκαία και επιβεβλημένη την απεργία που αποφάσισαν οι οργανώσεις των εργαζομένων  για τις 6 Νοέμβρη 2013.
Απευθύνεται στον λαό της Περιοχής και φυσικά και στους αυτοαπασχολούμενους (έμπορους και μικροκαταστηματάρχες)  καλώντας τους να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους  για την επιτυχία αυτής τη κινητοποίησης, διεκδικώντας  αποφασιστικά:
·         Όχι στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους και να υπογράφει Εθνική Γενική ΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζόμενων με βάση την ηλικία.
·         Να πούμε όχι στο νέο τσεκούρι που έρχεται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο πετσόκομμα των εφάπαξ. Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14 κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακράτημα από το κράτος και τους εργοδότες. Όχι στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος
·         Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
·         Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων.
·         Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στον δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια.
·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
·         Όχι στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να μη μείνει λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
·         ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο-5μερο-35ωρο.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/11/2013.


                                                   OI  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                             ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                             ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                             ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: