Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κοντά στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς ο επιχειρηματικός κόσμος - Τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΕ

Τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων από τον καταστροφικό σεισμό της Κεφαλονιάς, ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά από επικοινωνία την οποία είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου του νησιού, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος και του ανέλυσε διεξοδικά τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς.
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προβεί στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Κεφαλονιά από τον μεγάλο σεισμό», τονίζει ο κ. Μίχαλος. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να προωθηθούν αποφάσεις για το πάγωμα όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα.
Παράλληλα, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους κατοίκους της περιοχής τις δικαιούνται, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να επιστρέψουν ασφαλείς στις κατοικίες τους.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ζητήσει τη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου αλληλεγγύης, προκειμένου να εισρεύσουν στο νησί κοινοτικά κονδύλια με πρώτο στόχο την ανασύσταση των υποδομών του νησιού.
Είναι βέβαιο ότι η Κεφαλονιά θα χρειαστεί χρόνο, κόπο και πόρους για να επουλώσει τις πληγές που υπέστη από τον καταστροφικό σεισμό».

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κ. Μίχαλος, απέστειλε σχετική επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για την άμεση λήψη μέτρων με στόχο την ανακούφιση των πληγεισών επιχειρήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: