Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Στη συλλογή υπογραφών για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων συμμετέχει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Οι μηχανικοί ΤΕΙ καθώς και όποιος θέλει να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους, μπορούν  να υπογράψουν ηλεκτρονικά για να αιτηθούν την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων από την πολιτεία, όπως αυτή οφείλει. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της είδησης του «παγώματος» της διαδικασίας απονομής επαγγελματικών δικαιωμάτων, όπως αναφέρθηκε κατά την προηγούμενη εβδομάδα σε απάντηση του ερωτήματος του Συνηγόρου του Πολίτη.
Κάνετε κλικ εδώ για να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα συλλογής υπογραφών.
Στον «πάγο» οι διαδικασίες αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ
Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας  στο Συνήγορο του Πολίτη, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση μηχανικού ΤΕ στο Δήμο Καβάλας, δεν είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον η χορήγηση  επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους των ΤΕΙ, εφόσον ως προϋπόθεση τίθεται η σύσταση διευρυμένων φορέων πιστοποίησης για τη χορήγηση των απαιτούμενων αδειών άσκησης επαγγέλματος.
Ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ κάνει γνωστό στο Συνήγορο του Πολίτη ότι:
Α. Τα θέματα επαγγελματικής κατοχύρωσης είναι θέματα κοινής συνεδρίασης των Ολομελειών του ΣΑΠΕ και του ΣΑΤΕ και όχι του ΕΣΥΠ.
Β. Η θητεία του ΣΑΤΕ έχει λήξει και τα Συμβούλια βρίσκονται στη διαδικασία της νέας συγκρότησης.
Γ. Το θέμα επαγγελματικής κατοχύρωσης των πτυχιούχων των τμημάτων Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας για γνωμοδότηση στο ΣΑΠΕ  και στο ΣΑΤΕ, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία νέας συγκρότησης, αφετέρου όμως, ακόμη και αν αυτά είχαν συγκροτηθεί , η  σύσταση των διευρυμένων  ενιαίων φορέων πιστοποίησης γενικά-και, ειδικότερα για τους αποφοίτους των τμημάτων Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, η σύσταση «διευρυμένου Τεχνικού Επιμελητηρίου» εκκρεμεί.
Δ. Δεδομένου ότι η μη σύσταση «διευρυμένου Τεχνικού Επιμελητηρίου», αποτέλεσε τον κύριο λόγο για τον οποίο το Σχέδιο προεδρικού Διατάγματος δεν εγκρίθηκε από το ΣτΕ, η σχετική γνωμοδότηση των ΣΑΤΕ και ΣΑΠΕ καθίσταται αλυσιτελής πριν τη διευθέτηση της εκκρεμότητας, η οποία οίκοθεν νοείται ότι εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΕΣΥΠ ή των επι μέρους Συμβουλίων του.
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΣΥΠ
 η συνέχεια εδώ://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/eidisis-tritovathmia-ekpaidefsi/syllogh-ypografvn-gia-thn-ekdosh-epaggelmatikvn-dikaivmatvn:
Για την ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας

Το Γραφείο Τύπου
Σπύρος Κορδοπάτης
Χαράλαμπος Σανιδάς
Πηγή http://eetem-viotia.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5726.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: