Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία οι δράσεις Δεντροφύτευσης σε Δομβραίνα και Θήβα

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας πραγματοποιήθηκαν δράσεις δεντροφύτευσης στην Τ.Κ. Δομβραίνας και στην Δ.Κ. Θήβας του Δήμου Θηβαίων, στις οποίες συμμετείχαν εθελοντικά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη συλλόγων.




Στην Δομβραίνα, με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας και των Σχολείων της περιοχής (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις) πραγματοποιήθηκε,  ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας 21 Μαρτίου, δεντροφύτευση στην είσοδο της κοινότητας με την πολύτιμη βοήθεια του Δασαρχείου Θηβών, που έδωσε και τα προς φύτευση δέντρα.

Στην υλοποίηση της δράσης συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας, οι γονείς των μαθητών, όλοι οι εκπαιδευτικοί ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών και της Τροχαίας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά και της  Σωληνουργίας Κορίνθου, που παραχώρησε την υδροφόρα της για το πότισμα των δέντρων.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβαίνας κ. Γιώργος Κιούσης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Η 21 Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες στη δράση δεντροφύτευσης” 

Δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Αλσύλλιο της Αγ.Τριάδας στη Θήβα, την Κυριακή 23 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Λέσχης LIONS Θήβας “Αντιγόνη” και του Συλλόγου Γυναικών Θήβας “Ισμήνη”, όπου φυτεύτηκαν συνολικά 100 δέντρα (60 πεύκα, 20 σπάρτο και 20 δάφνες).


Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει όλους του συλλόγους και τους εθελοντές που πραγματοποίησαν δράσεις δεντροφύτευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: