Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Λιβαδειά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα για τον τόπο»

DSCN1095Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, για το μήνυμα των επικείμενων εκλογών,  μίλησε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νίκη θα είναι μεγάλη γιατί ο » ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα για τον τόπο», χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο ενότητας και μάχης το ευρωψηφοδέλτιο και τόνισε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στην ευρωζώνη.

Σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο και τη  συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου σε αυτό, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων :
«Έχουμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο μάχης, ενότητας και νίκης. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στο ευρώ-ψηφοδέλτιο, ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου πατριώτη, ενός μεγάλου αγωνιστή που τιμά  την πατρίδα μας και νομίζω θα τιμήσει και την Ελλάδα στην Ευρώπη γιατί είναι βέβαιο ότι ο Μανώλης Γλέζος θα εκλεγεί».
Για την επομένη των ευρωεκλογών,  δήλωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε  η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα  «Νομίζω ότι βαδίζουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, να έχουμε μια μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα για τον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μπροστά στις ευρωεκλογές που έρχονται και το τοπίο από την επόμενη μέρα των εκλογών θα αλλάξει ριζικά. Η Ελλάδα θα αρχίζει να αλλάζει σελίδα και όχι μόνο σελίδα, αλλά ολόκληρο κεφάλαιο. Θα αφήσουμε πίσω μας την τρόικα, τα μνημόνια, τις λιτότητες και θα ανοίξουμε ένα καινούριο προοδευτικό δρόμο ανασυγκρότησης, ανεξαρτησίας, διεξόδου και προκοπής για την χώρα».
DSCN1099Υπεραμύνθηκε του δημοκρατικού χαρακτήρα του κόμματος και απάντησε στο ερώτημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ λέγοντας:
 «Ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άποψη, έχει θέση, έχει κατεύθυνση, έχει προσανατολισμό και έχει και δημοκρατία στις γραμμές του που δεν το έχει κανένα άλλο κόμμα, γιατί όπως ξέρετε στην πολιτική ζωή της χώρας υπάρχουν αρχηγικά κόμματα και μονολιθικά κόμματα. Το μόνο δημοκρατικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι δύναμη του, μεγάλη δύναμη για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημοκρατία του, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φύγουμε από την ευρωζώνη, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κινηθούμε εντός της ευρωζώνης και να εφαρμόσουμε μέχρι τέλους το αντιμνημονιακό προοδευτικό μας όραμα».
Αναφορικά  με  την αναστάτωση που προκλήθηκε  σχετικά με τη συγκρότηση του ευρωψηφοδέλτιο  επεσήμανε: «Είχαμε κάποια προβλήματα στο ευρώ-ψηφοδέλτιο, τα αντιμετωπίσαμε θετικά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, αυτά είναι πίσω μας τώρα, μπροστά έχουμε ένα ψηφοδέλτιο  το οποίο είναι πάρα πολύ δυνατό. Με αυτό το ψηφοδέλτιο  θα μπούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα φέρουμε ένα πολύ ικανό αποτέλεσμα, θα φέρουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει το πολίτικο σκηνικό». Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=45868

Δεν υπάρχουν σχόλια: