Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ενισχύστε το ανθρωπιστικό έργο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Λωρίδα της Γάζας

Η I IC CR RC C ξεκίνησε τις εργασίες της στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα εδάφη το 1948, μετά την πρώτη αραβο-ισραηλινή σύγκρουση. Η παρουσία της έγινε μόνιμη στον απόηχο του πολέμου του 1967. Η I IC CR RC C υπενθυμίζει επανειλημμένα στο Ισραήλ τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο έναντι του πληθυσμού που ζει υπό κατοχή, μέσω διμερούς και εμπιστευτικού διαλόγου. Η Οργάνωση εστιάζει τη δράση της στην προστασία των αμάχων και την καλή διαβίωση των κρατουμένων στις ισραηλινές και παλαιστινιακές φυλακές και βοηθά αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη. Η I IC CR RC C υποστηρίζει την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και το Άστρο του Δαβίδ (Ισραηλινός Εθνικός Σύλλογος). 
Η I IC CR RC C επί του παρόντος ενισχύει το διάλογο τόσο με τις ισραηλινές όσο και τις παλαιστινιακές Αρχές. Στο επίκεντρο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου – γνωστό και ως το δίκαιο του πολέμου– τοποθετείται η διάκριση μεταξύ των αμάχων και των άμεσα συμμετεχόντων σε εχθροπραξίες. Θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ στρατιωτικών στόχων και αμάχων. Η I IC CR RC C τονίζει στα μέρη των εχθροπραξιών ότι υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα δυνατά προληπτικά μέτρα για την προστασία του αμάχου πληθυσμού από τις συνέπειές τους. Ο νόμος απαγορεύει όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποκειμένων.  
Για να μεταβείτε στη σελίδα χρηματικής ενίσχυσης, πιέστε εδώ.  
h ht tt tp p: :/ // /w ww ww w. .i ic cr rc c. .o or rg g/ /e en ng g/ /d do on na at ti io on ns s/ /? ?o o= =4 42 20 00 00 

Δεν υπάρχουν σχόλια: