Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση από την Κοινωνική Υπηρεσία (!!!) * του Δήμου Ορχομενού

Αγαπητοί συνδημότες
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ  σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ) και στην πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας B (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης, Hprolipsis. Η επιλογή των νοικοκυριών έχει γίνει με βάση την απογραφή του 2011 από όλη την Ελλάδα και το δικό σας νοικοκυριό είναι ένα από αυτά. Από το κάθε νοικοκυριό θα επιλεγεί τυχαία ένα μέλος του άνω των 18 ετών και έτσι θα εξεταστούν δωρεάν 6.000 ενήλικες.
Η ΕΜΕΝΟ συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεξάγεται με τη συνεργασία όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σκοπός της είναι να μελετήσει τα χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα, όπως αναπνευστικά και καρδιαγγειακά, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία. Θα συλλεχθούν, επίσης, στοιχεία για την ευεξία, τη λήψη φαρμάκων, τα μέτρα πρόληψης και τη χρήση υπηρεσιών υγείας. Η Hprolipsis συντονίζεται, επίσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεξάγεται σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS». Σκοπός της είναι η συλλογή έγκυρων δεδομένων για τη συχνότητα, τους παράγοντες κινδύνου και τις στάσεις και γνώσεις για τις ηπατίτιδες B και C και τον HIV στο γενικό ενήλικο πληθυσμό καθώς και σε ευάλωτους πληθυσμούς η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πληθυσμών στόχων, ο εμβολιασμός των επίνοσων ατόμων και ευάλωτων πληθυσμών και η ατομική συμβουλευτική οροθετικών ατόμων και η διασύνδεσή τους με το δημόσιο σύστημα παροχής υγείας. Οι μελέτες χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς πόρους.
Στο πλαίσιο αυτών των μελετών, η κα Αντιγόνη Βολικού θα σας επισκεφτεί για να συλλέξει δεδομένα που αφορούν την υγεία σας μέσω ενός ερωτηματολογίου. Κατόπιν συγκατάθεσης σας, θα πραγματοποιηθεί από ιατρό συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καταμέτρηση ύψους, βάρους, περιφέρειας μέσης, αρτηριακής πίεσης, έλεγχος καρδιακής αρρυθμίας και θα ληφθεί δείγμα αίματος στο οποίο θα γίνει βιοχημικός έλεγχος και συγκεκριμένα θα μετρηθούν ολική χοληστερόλη, η HDL (καλή χοληστερίνη), η LDL (κακή χοληστερίνη), η γλυκόζη (σάκχαρο), τα τριγλυκερίδια, οι τρανσαμινάσες και, σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, θα γίνει καταμέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (διαβήτης). Οι εξετάσεις επίσης περιλαμβάνουν έλεγχο για δείκτες ηπατίτιδας Β και αντισώματα για την ηπατίτιδα C και τον ιό HIV/AIDS (ορολογικός έλεγχος). Θα κάνετε έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής σας υγείας, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση και θα λάβετε σημαντικές πληροφορίες και εξατομικευμένες συμβουλές. 
                
Οι μελέτες αυτές είναι σημαντικές για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα. Η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων αυτών των ερευνών βασίζεται στους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή σας και κάθε πληροφορία που σας αφορά, θα συλλεχθεί και θα αναλυθεί αυστηρά εμπιστευτικά. Σε καμία από τις δημοσιεύσεις που αφορούν στις συγκεκριμένες μελέτες δεν θα χρησιμοποιηθούν προσωπικά δεδομένα.
Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο  τηλ. 2261351110
              2261351101

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας στην διεξαγωγή αυτής της μελέτης

Η συνεργασία σας είναι πολύτιμη


Με εκτίμηση 

Η Αντιδήμαρχος
Βούλα Καράλη

* ΠΡΟΦΑΝΩΣ,  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ,  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: