Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στα 43 λεπτά θα ανοίξει η τιμή του βαμβακιού μας ενημερώνει το Agricenter Ltd

Με την βροχή να οδηγεί πλέον τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας σε απόγνωση, το Agricenter Ltd μας στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα και μας  ενημερώνει πως στα «43 λεπτά υπολογίζεται αυτή τη στιγμή ότι θα ανοίξει η αγορά του βαμβακιού στην περιοχή μας. Θα πρέπει να συμβεί κάτι πολύ το απροσδόκητο για να διαφοροποιηθεί η τιμή αυτή».
Παράλληλα, πληροφορούμαστε πως «απαλλακτικό ΦΠΑ σκέφτονται να ζητήσουν οι μεγάλες εκκοκκιστκές επιχειρήσεις ώστε να μην πληρώσουν το σχετικό ποσό που αντιστοιχεί στους αγρότες του κανονικού καθεστώτος. Στην περίπτωση αυτή οι αγρότες στο τέλος του χρόνου θα καταθέτουν τα τιμολόγιά τους και θα ζητούν με σχετικό αίτημα την επιστροφή του ΦΠΑ για τα έξοδα που έχουν συγκεντρώσει όλο τον χρόνο».

Όσον αφορά πάντως την κατάσταση σήμερα, πρόβλημα για την βαμβακοκαλλιέργεια αποτελούν οι συνεχείς βροχοπτώσεις. «Οι καλλιεργητές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο εφαρμογής αποφυλλωτικών σε συνδυασμό με ethrel στο κατάλληλο στάδιο. Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το έντονο φαινόμενο των αναβλαστίσεων των βαμβακόφυτων που και αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο μείωσης της αναμενόμενης παραγωγής» μας λέει το Agricenter Ltd. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: