Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Επανεκκίνηση Ελληνικής Οικονομίας & Νέο Πρότυπο Επιχειρηματικότητας: Μάθε περισσότερα και δήλωσε συμμετοχή!


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας και  Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) διοργανώνουν σε συνεργασία με την Boussias Communications, το Συνέδριο

«Η Επανεκκίνηση Της Ελληνικής Οικονομίας Και  Το Νέο Πρότυπο Επιχειρηματικότητας»

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, στο Συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στα Οινόφυτα.
Στόχος του Συνεδρίου
Το Συνέδριο πραγματεύεται την αναζήτηση των στρατηγικών δημιουργίας της καινοτόμου, ανταγωνιστικής και παραγωγικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με γνώμονα την εξωστρέφεια και την καινοτομία που θα βασίζεται σε μοντέρνες υποδομές και διαφανείς σχέσεις με την αγορά.
Επιχειρηματικότητα που θα έχει τη δυναμική συγκράτησης των στελεχών και ταλέντων στην χώρα και θα προσελκύει τη υγιή, διαφανή χρηματοδότηση και επένδυση.
Η θεματολογία του Συνεδρίου, διαπνέεται από την ανάδειξη της Επιχειρηματικότητας ως μοχλού επανεκκίνησης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας και περιλαμβάνει:
1. Επενδύσεις σε Υποδομές και Ενεργειακή επάρκεια και χρηματοδότηση
Οι μεγάλοι Επιχειρηματικοί Όμιλοι της χώρας θα δώσουν το παρόν ως επενδυτές της “επομένης ημέρας” ανάπτυξης των υποδομών, με υψηλές ανάγκες χρηματοδότησης.
Αναγκαία συνθήκη υλοποίησης των επιχειρηματικών στόχων ανάπτυξης αποτελεί η προσιτή και επαρκής ενεργειακή κάλυψη.
  • Η αναδιάρθρωση του μείγματος ενεργειακών πηγών με προσανατολισμό σε οικολογικά καύσιμα και ήπιες μορφές ενεργειας (Φυσικό Αέριο, ΑΠΕ) αποτελεί ορθή και ανατρεπτική λύση για την προοπτική ασφαλούς και επαρκούς κάλυψης των αναγκών  της Ελλάδας.
  • Οι υποδομές της χώρας χρειάζονται άμεσα την ολοκλήρωση οδικών αξόνων, του δικτύου Φυσικού Αερίου, των υδροδοτήσεων & των επικοινωνιακών υποδομών με ταχύτατα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.
  • Η αξιοποίηση των υποδομών, (λιμάνια, αεροδρόμια), του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της Ελλάδος αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για οικονομική ευημερία.
  • Η επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων, συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ, επενδύσεις σε υποδομές ανάπτυξης, ενδυνάμωση ελληνικών βιομηχανιών, ενεργειακή επάρκεια, κοινωνικά τιμολόγια) να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της.
2. Καινοτομία, νέες τεχνολογίες & επιχειρηματικότητα στις Βιομηχανίες, εκπαίδευση και ασφάλιση του Ανθρώπινου Δυναμικού
Η καινοτομία, εισάγει εναλλακτικούς τρόπους σχεδιασμού προϊόντων, γεννά διαφοροποιημένες ανάγκες στους καταναλωτές, αλλάζει τον τρόπο παραγωγής, ανατρέπει διαδικασίες και τοποθετεί την ψηφιακή τεχνολογία στο κέντρο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων.
  • Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η  ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους, με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό δικαιώνει την καινοτομία ως τον βασικότερο παράγοντα αφύπνισης και βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας.
3. Πρωτογενής παραγωγή, Ποιοτικός τουρισμός και εξωστρέφεια
Θα αναλυθούν
  • Η αναγκαιότητα για συσπείρωση και συνεργασία των τοπικών δυνάμεων, με δυναμισμό και βιωσιμότητα ως παράγοντας επίτευξης οικονομιών κλίμακας και διείσδυσης στις αγορές.
  • Οι επενδύσεις  στην πρωτογενή  παραγωγή με καινοτομικά χαρακτηριστικά ως λύση ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
  • Ο προσανατολισμός στις εξαγωγές ως διέξοδος των εταιριών για την αντιμετώπιση της μείωσης της τοπικής αγοραστικής  δύναμης.
  • Η τουριστική ανάπτυξη ως στόχος και αποτέλεσμα επιτυχούς πολίτικης και επιμελούς-εμφατικής προσήλωσης στην ποιότητα.
Απευθύνεται σε:
εκπροσώπους της αγοράς,  στελέχη μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, θεσμικούς, κυβερνητικούς, εκπροσώπους των πολιτικών χώρων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη των Επιμελητηρίων.
Η εκδήλωση θα  ολοκληρωθεί  με δεξίωση  προς τιμήν των εκπροσώπων:
της Κυβέρνησης, των πολιτικών χώρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης της ΚΕΕΕ, των Eπιμελητηρίων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.
Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση εκ μέρους των διοργανωτών, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την κυρία Δέσποινα Τραυλού, email d.travlou@iea.org.gr  τηλ. 210 5121021, 6976722430.

Δεν υπάρχουν σχόλια: