Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Έντονες διεργασίες και τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη Υπερήφανου στην προεδρεία της ΠΕΔ



Γράφτηκε από την Μαρία Τσατζαλή


Ο Λουκάς Υπερήφανος, ο δήμαρχος Ορχομενού, εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς με 10 ψήφους και 4 λευκά. 7 ψήφους κατέλαβε ο δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης στην Τρίτη ψηφοφορία καθώς στις δύο πρώτες υπήρχε η απόλυτη ισοψηφία. 7 ψήφοι για τον κ. Υπερήφανο, 7 ψήφοι για τον κ. Παγώνη και 7 λευκά. 

Τα 21 μέλη που εξελέγησαν στην περιφερειακή ένωση δήμων της Στερεάς βρέθηκαν την Τετάρτη στην Λαμία για τις αρχαιρεσίες καθώς στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κανένας συνδυασμός δεν πέτυχε αυτοδυναμία.Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ πιστός στην αρχική του δέσμευση για διαπαραταξιακό προεδρείο βρέθηκε μόνος στην εκτελεστική επιτροπή και δεν πρότεινε άλλα μέλη του συνδυασμού του στις υπόλοιπες θέσεις.
Την θέση του αντιπροέδρου λοιπόν κατέλαβε ο κ. Γιώργος Καπετζώνης Δήμαρχος Δωρίδας από τον συνδυασμό του Χρήστου Παγώνη και την θέση του Γραμματέα ο κ. Ευάγγελος Κατσιφός από τον συνδυασμό του Νίκου Σταυρογιάννη, δημοτικός σύμβουλος Αγράφων.
Mε δύο μέλη στην εκτελεστική γραμματεία εκπροσωπείτε η παράταξη της δημάρχου Λιβαδειάς Γιώτας Πούλου. Ομόφωνα λοιπόν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής εξελέγησαν η κ. Αικατερίνη Κοσκοβόλη και ο κ. Αναστάσιος Πρατσόλης.
Ο δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος σε δηλώσεις του στο Σταρ είχε προειδοποιήσει πως εάν δεν παραχωρηθεί η αντιπροεδρία στον συνδυασμό του, που ήρθε πρώτος στις εκλογές της ένωσης θα αποχωρούσε.
Ενώ πικραμένος έκανε λόγο για θέατρο και συμφωνίες της τελευταίας στιγμής μεταξύ του κ. Υπερήφανου και του κ. Σταυρογιάννη. 



Ο Λουκάς Υπερήφανος πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς by LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: