Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μαθητική Θ. Λειτουργία Αγ. Ιακώβου Αδελφοθέου στην Παναγία Σκριπού


















Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές των Γυμνασίων και του Λυκείου του Δήμου Ορχομενού, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Σκριπού), αφού παρακολούθησαν από κοντά την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, μια Λειτουργία των πρώτων χριστιανικών χρόνων.

         Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από ιερείς της πόλεως του Ορχομενού.

          Η πρωτοβουλία τελέσεως της ως άνω Λειτουργίας ανήκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και στον Αιδεσιμολογιώτατο Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους, Εφημέριο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Σκριπού) και Διευθυντή του Β΄ Γυμνασίου Ορχομενού, αφού θέλησαν έτσι να δώσουν στους μαθητές την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά μια Θεία Λειτουργία που η ύπαρξή της χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς και να μεταλάβουν ξεχωριστά του Αίματος και του Σώματος του Χριστού μας.

          Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με το πέρας της Θ. Λειτουργίας απηύθυνε πατρικούς λόγους εξηγώντας την ιδιαιτερότητα της αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας προς τα παιδιά και τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο. Επίσης, ευχήθηκε και στους παριστάμενους εκπαιδευτικούς δύναμη, μακροημέρευση και φωτισμό για το σημαντικό έργο που επιτελούν. Πηγή http://www.imtl.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: