Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη- διαβούλευση στον Ορχομενό για το θέμα λειτουργίας του οργανισμού της Κωπαΐδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημαρχείο Ορχομενού σύσκεψη-διαβούλευση της περιφερειακής παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» για το θέμα του οργανισμού της Κωπαΐδας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των παρισταμένων και η ανταλλαγή απόψεων μετά την τροπολογία που κατήργησε την προηγούμενη μορφή του οργανισμού και μεταβίβασε τις αρμοδιότητες για τη λειτουργία του οργανισμού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το θέμα θα απασχολήσει την επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκεί όπου θα διαφανούν και οι προθέσεις της πλειοψηφίας για την οργάνωση και τη λειτουργία του νέου σχήματος.



Στις τοποθετήσεις τους οι παριστάμενοι έθεσαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του οργανισμού, τη διάσταση της ειδικής εκκαθάρισης και τις επιπτώσεις της στη λειτουργία του οργανισμού, το ζήτημα της μετοχικής σύνθεσης του νέου φορέα, το θέμα της άρδευσης, τα άμεσα έργα που χρειάζονται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αγρότες της περιοχής, το θέμα των χρεών αγροτών προς τον οργανισμό, τα τέλη και την τιμολογιακή πολιτική.
Άπαντες μίλησαν για μια μεταβατική περίοδο που δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και τοποθετήθηκαν προς την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης η οποία θα δίνει μακροπρόθεσμη προοπτική για τον οργανισμό στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα και της αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης στα οποία η ομαλή λειτουργία του κωπαϊδικού πεδίου θα μπορούσε να παίξει αποφασιστικό ρόλο.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο επικεφαλής της παράταξης και Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Αποστόλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και Γιάννης Μελισσάρης,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Νίκος Στουπής καθώς και αρκετοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς και ο Βουλευτής β’ Αθηνών και καθηγητής Γεωλογίας Αποστόλης Αλεξόπουλος.
Από την πλευρά του Δήμου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Νταβαλούμης ενώ το παρών έδωσαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του αγροτικού συνεταιρισμού και αγρότες της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: