Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

O Ορχομένιος Μητροπολίτης Κυδωνιών στη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα για στο Φανάρι


 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελείται αυτή την ώρα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ιδρυτή και προστάτη της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.


Στη Θεία Λειτουργία παρίσταται και Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρώμης, Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μια επανασυνάντηση των διαδόχων των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα στη δύσκολη διαδρομή του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών που ξεκίνησε πριν 50 χρόνια στα Ιεροσόλυμα, περίπου χίλια χρόνια μετά το μεγάλο Σχίσμα και πεντακόσια από την τελευταία επικοινωνία των προκαθημένων των Θρόνων της Παλαιάς και της Νέας Ρώμης.
Μετά τη θεία λειτουργία και τις ομιλίες των δύο Προκαθημένων στο Ναό, Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης θα ευλογήσουν από τον εξώστη του Πατριαρχείου και ακολούθως στην Αίθουσα του Θρόνοθ θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη.
- See more at: http://www.amen.gr/article19908#sthash.ES59RWYS.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: