Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση αιρετών γυναικών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, με πρωτοβουλία του Γραφείου Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συνάντηση αιρετών γυναικών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, με πρωτοβουλία της επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. κας Φωτεινής Βρύνα.

Στην εν λόγω συνάντηση, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση, η κυρία Φωτεινή Βρύνα παρουσίασε τα Γραφεία Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. και της Κ.Ε.Δ.Ε. και το εύρος των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, οι σύμβουλοι ισότητας έδωσαν το παρών, με διευκρινιστικές παρεμβάσεις όπου καθίστατο απαραίτητο.

Από την πλευρά τους, οι αιρετές του Α’ και Β’ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες προσήλθαν από όλη την Ελλάδα, διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους, ανέδειξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο πλαίσιο της ιδιότητάς τους αυτής και επεδίωξαν να αποκτήσουν μια πιο στενή επικοινωνία με το Γραφείο Ισότητας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνάντηση διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο και στη δικτύωση μεταξύ των αιρετών τόσο ανά δήμο με την αντίστοιχη περιφέρεια όσο και σε διαδημοτικό και διαπεριφερειακό επίπεδο.

Κεντρικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι «οι γυναίκες δεν αρκεί να συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια μόνο για να καλύψουν την ανάγκη της ποσόστωσης, αλλά η συμμετοχή τους πρέπει να θεωρείται ουσιαστική και καίρια σε οποιοδήποτε επίπεδο εξουσίας (είτε πρόκειται για υπουργούς, περιφερειάρχες, δημάρχους, γενικούς/ές γραμματείς, άλλες θέσεις ευθύνης). Είναι αναγκαίο επομένως αυτό να γίνει συνείδηση σε όλους και όλες και να πάψει να είναι αποκλειστικά θέμα νομοθεσίας». Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: