Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Χοροί και τραγούδια «ύμνησαν» τη «Μάνα Γη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ορχομενού





Μ` ένα ανεξάντλητο θέμα, τη «Μάνα Γη» και το ευλογημένο τρίπτυχο «Σίτος, Οίνος και Έλαιον» καταπιάστηκε την 1η του Μάρτη 2015, ο Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού – Οικολογικός Σύλλογος Ορχομενού και ο Ιερός Ναό Παναγίας Σκριπούς με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ορχομενού.









Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε στο ξεκίνημά μας και μια σχετική έκθεση με τοπικά προϊόντα προσφορά χορηγών καθώς και σχετική έκθεση φωτογραφίας, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να «μπουν στο κλίμα» και να απολαύσουν μια πολυποίκιλη παράσταση, πίσω από την οποία όλα τα χρόνια είναι η «ψυχή» της Π.Π.Ο. κ. Θεόδωρος Απογένης.
Στην πρώτη σειρά, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης και Έλενα Γεωργίου, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Τάγκαλής, οι εφημέριοι π. Χαράλαμπος και π. Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Δντες Σχολείων, εκπρόσωποι Συλλόγων και φυσικά γονείς και συγγενείς των συμμετεχόντων παιδιών και ενηλίκων.







Τον συντονισμό και παρουσίαση της γιορτής είχαν η Ελένη Πεκίνη και η Έλλη Τούντα.
Στο πρώτο μέρος με αναφορά στην Ελιά, αναγνώστηκαν κείμενα από τους μαθητές Αλέξανδρο Χριστουδούλου και Έλενα Κουκιάσα και ακολούθησαν σχετικοί παραδοσιακοί χοροί. Με το ίδιο μοτίβο, ακολούθησε η ενότητα για το Αμπέλι και το Σιτάρι. Κείμενα για το αμπέλι ανέγνωσε η μαθήτρια  Μαριάννα Γούλα και για το Σιτάρι οι μαθήτριες Νεφέλη Τούντα και Εύη Γκριτζάπη.
Θυμίζουμε πως τα τμήματα παραδοσιακών χορών της Π.Π.Ο. γίνονται σε διδασκαλία της Μαρίας Κραβαρίτη.








Το δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της Π.Π.Ο. , την οποία διεύθυνε η μουσικός κα Ιωάννα Παναγιωτίδη και στο τρίτο και τελευταίο μέρος οι Ορχομένιοι Χρήστος Κολοβός (τραγούδι – κιθάρα), η Παναγιώτα Μούσα (βιολί), η Τζένη Κουμπούρα (τραγούδι), η Νατάσα Θεοχάρη (τραγούδι) και ο Βαγγέλης Θεοχάρης (κιθάρα) καταχειροκροτήθηκαν για τις ερμηνείες τους.







Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει τους διοργανωτές για την όμορφη γιορτή τους και θυμίζει πως ο Πολιτισμός στον Ορχομενό έχει βαθιές ρίζες, γι` αυτό και η αγκαλιά της «Μάνας Γης» ήταν και τόσο ζεστή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: