Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ: “Η λεηλασία των κοινωνικών πόρων συνεχίζεται”

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την προηγούμενη μνημονιακή τακτική της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΦΕΚ αρ. Φύλλου 41-20/4/2015) καθιστά υποχρεωτική τη μεταφορά των αποθεματικών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 17/3/2015, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Η  Κυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να τα επιστρέψει, εφ’ όσον η οικονομική ασφυξία της χώρας από τους δανειστές (ΔΝΤ, ΕΚΤ) συνεχιστεί. 
Η επιλογή αυτή αποτελεί επί της ουσίας μια άτυπη αλλά αμείλικτη πολιτική λιτότητας  και θα οδηγήσει σύντομα σε αδυναμία κάλυψης βασικών κοινωνικών αναγκών σε νοσοκομεία, σε φαρμακευτική περίθαλψη, σε σχολεία, σε κοινωνικές δομές, σε επιδόματα ανεργίας κ.α.  Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης θα οδηγήσει σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών των Σχολικών Επιτροπών, πληρωμής των καθαριστριών των σχολείων, κάλυψης της μεταφοράς των μαθητών κ.α., ενώ ήδη τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση.  Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει την καθημερινή σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.  
Η πολιτικής της  λεηλασίας των κοινωνικών πόρων είναι αδιέξοδη και πρέπει να σταματήσει με την απόσυρση της αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                    ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: