Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Παραχώρηση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους ζητεί η ΚΕΔΕ

Την παραχώρηση και την είσπραξη από τους Δήμους του ΕΝΦΙΑ και την απευθείας είσπραξη των δημοτικών τελών κι όχι μέσω της ΔΕΗ, όπως συμβαίνει σήμερα, ζητεί η ΚΕΔΕ. Τα δυο αυτά θέματα έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης , μιλώντας στην ημερίδα της, με θέμα «Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον».

Συγκεκριμένα, για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε ότι μπορεί να μετατραπεί σε έναν αναπτυξιακό και δίκαιο φόρο αν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εκτέλεση έργων στους Δήμους.
Όπως είπε, τα έργα των δήμων, κυρίως έργα πολεοδομικών υποδομών, επενεργούν θετικά στην αξία των ακινήτων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ακόμη ότι η αναμενόμενη αύξηση στο ΦΠΑ των ξενοδοχείων, μπορεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις, αν ένα μέρος ή και το σύνολο της αύξησης που θα επιβληθεί, κατευθυνθεί μέσω των ΚΑΠ, στους τουριστικούς δήμους και χρηματοδοτεί αποκλειστικά τοπικές τουριστικές αναπτυξιακές υποδομές.
«Και τα χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν μέσω της φορολογίας οι τουριστικές επιχειρήσεις σε πρώτη φάση, να επιστρέψουν πίσω στις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις μέσα από τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών» πρόσθεσε. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: