Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η γιορτή της Μεγαλόχαρης στον Ορχομενό

Την γιορτή της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιόρτασε και φέτος με λαμπρότητα ο Ορχομενός. Το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου πλήθος κόσμου πέρασε και πάλι το κατώφλι του χιλιόχρονου θυσιαστηρίου της Σκριπούς και συνόδευσε τον επιτάφιο κατά την περιφορά του στην ομόφωνη περιοχή του κέντρου του Δήμου Ορχομενού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις λάμπρυνε και φέτος με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου κκ. Αθηναγόρας Χρυσάνης, μεταφέροντας τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου και του Ορχομένιου Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ. Γεωργίου, συνοδεία του Αρχιμανδρίτη π. Αλέξου Σαμαρτζή, Εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς, ο π. Ηλίας Παπούλιας από τον Άγιο Δημήτριο, ο π. Αθανάσιος Παπαδάκος από τον Διόνυσο και ο εφημέριος της Σκριπούς π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους ενώ ξεχωριστή χαρά και τιμή για την πόλη μας ήταν και η παρουσία του Ορχομένιου Αρχιδιακόνου του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου, του π. Ιωάννη Μπούτση.
Παρόντες στην παραμονή της εορτής ήταν ακόμη οι Βουλευτές του Ν    ομού μας κκ. Γιάννης Σταθάς και Ευ. Μπασιάκος, ο Δήμαρχός μας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης, Άγγελος Μαράντος και Έλενα Γεωργίου, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Βασίλειος Τάγκαλης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.  
Και του χρόνου! 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: