Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ο Σύλλας, η αποκάλυψη του Τροπαίου του στον Ορχομενό και η ανάδειξή του από την κα Έλενα Κοντούρη και την ομάδα της!

 Με την περιγραφή της ανακάλυψης του «Τρόπαιου του Σύλλα», που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη το 2004  στην περιοχή μεταξύ Πύργου και Ορχομενού, ξεκίνησε σήμερα η τρίτη και τελευταία ημέρα του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου με τίτλο «Νεώτερα από την Ελλάδα της ρωμαϊκής εποχής» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Την παρουσίαση έκανε  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών των Κλασσικών Αρχαιοτήτων του ΥΠ.ΠΟ. κα Έλενα Κουντούρη, που υπηρέτησε ως υπεύθυνη στην περιοχή Ορχομενού για περίπου 12 συνεχόμενα χρόνια και το έφερε στο φως! 


 Η κα Κουντούρη – πλαισιωμένη από τους συνεργάτες της κκ. Νίκο Πετρόχειλο, Μαρία και Θέμη Μπιλή – παρουσίασε αναλυτικά την ανασκαφή αλλά κυρίως την αναστήλωση του μνημείου στο σημείο που βρέθηκε, μια μελέτη που είναι ήδη έτοιμη και πρόκειται να ενταχθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Ορχομενού στο νέο ΕΣΠΑ. 
Αμέσως μετά την παρουσίασή της, ακολούθησε «βροχή ερωτήσεων» από το ακροατήριο, λόγω της σπανιότητας της ανακάλυψης και της σπουδαιότητας της εξ` αιτίας των όσων πολιτικοκοινωνικών ιστορικών γεγονότων ακολούθησαν στον ελλαδικό χώρο, μετά τη μάχη του Σύλλα στον Ορχομενό.



 Στην σημερινή παρουσίαση της κας Κουντούρη, το Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης. 

Δείτε όλη την παρουσίασή της, που σας παρουσιάζουμε  κατ` αποκλειστικότητα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: