Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τι έχει ετοιμάσει η Εφορία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για την εβδομάδα «ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»

Την εβδομάδα από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 ανοίγουμε τις πόρτες των μουσείων, των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των αποθηκών ή των εργαστηρίων συντήρησης και σας περιμένουμε για να μιλήσουμε για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 π.μ. και στο κτίριο του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Επαμεινώνδας (Σ.Φ.Ε.) στη Θήβα η εκδήλωση με τίτλο: «Άνθρωποι και Μνημεία. Οι συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία».
Η Διοργάνωση της Ημερίδας – Παρουσίασης αφορά το  ερευνητικό και ανασκαφικό έργο που λαμβάνει χώρα σε αρχαιολογικές θέσεις της Βοιωτίας (Θήβα, Ελεώνα, Ογχηστό) σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς του εξωτερικού με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αναγκαιότητα προστασίας των αρχαίων μνημείων με τα οποία συμβιώνει και την ενημέρωση για τις ενέργειες της ΕΦΑ Βοιωτίας στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της συνεργασίας με τρίτους φορείς. Η εκδήλωση αφιερώνεται στην συνάδελφο αρχαιολόγο Μαρία Κοσμά, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι. Πληροφορίες: κ. Κυριακή Καλλιγά, 2262023559

Σημείωση: Η είσοδος για όσους μετέχουν στις παρακάτω εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια: