Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Το μήνυμα του ανθρωπισμού μετέδωσε στην αυγή του 2016 το Ίδρυμα της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς


Με πλείστα κοινωνικά και ανθρωπιστικά μηνύματα, που εκφράστηκαν τόσο από τα χείλη της Προέδρου κας Σοφίας Τσιτσοπούλου, όσο και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο, υποδέχθηκαν το 2016 και επίσημα τα μέλη και οι διαχρονικοί υποστηρικτές του πρότυπου Φιλανθρωπικού Σωματείου της πόλης της Λιβαδειάς, της Εστίας Μητέρας.





Στην κατάμεστη και αυτή τη φορά αίθουσα των μεγάλων ευεργετών του Ιδρύματος «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση», οι εθελόντριες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν ετοιμάσει μια «ήρεμη» γιορτή για την υποδοχή του νέου χρόνου, η οποία ξεκίνησε παραδοσιακά με τον χαιρετισμό της Προέδρου. Βασισμένη στις αρχές και στις αξίες που στήριξαν αυτό τον χώρο για πάνω από πέντε δεκαετίες, η κα Τσιτσιπούλου δεν παρέλειψε και αυτή τη φορά να αναφερθεί στον ανθρωπισμό που θα πρέπει να μας διακατέχει και κυρίως απέναντι στον ηλικιωμένο συνάνθρωπο.





Ακολούθως, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο κκ. Γεώργιο και την συνοδεία του να ευλογήσει την βασιλόπιτα του νέου έτους.
Στον δικό του χαιρετισμό, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας είπε…



Παραδοσιακά, στη συνέχεια και πάντα αυτή την ημέρα του νέου χρόνου, η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς «θυμίζει» στην τοπική μας κοινωνία και ένας παγκόσμιο θεσμό, την ύπαρξη και ανανέωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γυναικών Υπαίθρου, στην οποία είναι μέλος από τα μέσα της δεκαετίας του ` 70. Για το λόγο αυτό απέδωσε και φέτος τιμητικά διακρίσεις σε πέντε εθελόντριες και υποστηρίκτριες του έργου τους. Η ΕΣΤΊΑ ΜΗΤΈΡΑΣ  τίμησε με το σήμα φιλίας της ACWW τις κύριες : ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ καλλιτέχνιδα, ΑΡΕΤΗ ΚΕΛΕΡΜΈΝΟΥ λογοτέχνδα, ΕΥΑΓΓΕΛΊΑ ΣΠΎΡΟΥ επιχειρηματία, ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΆΟΥ φιλόλογο και Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς , ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ τομεάρχισσα και ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ τομεάρχισσα , για την προσφορά τους στο έργο της .Η ACWW (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ) εδρεύει στο Λονδίνο και η Εστία Μητέρας είναι μέλος της από το 1963.


Επιπλέον, όπως επίσης συνηθίζεται κάθε χρόνο και στη μνήμη της αείμνηστης ιδρύτριας της Εστίας Φούλας Νικολάου, το ΔΣ επιβράβευσε συμβολικά με τη χορηγία του το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς στο Δ.Δ. Χαιρώνειας, που άνοιξε φέτος για πρώτη φορά και παράσχει ένα πολύπλευρο έργο σε μια ομάδα παιδιών που το είχαν πολύτιμη ανάγκη ενώ τυγχάνει διαρκούς υποστήριξης πλέον από τον Δήμο Λεβαδεών και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.



Η βραδιά έκλεισε …. νοσταλγικά, με την μουσικοχορευτική παράσταση «Λες και ήταν χθες» από το δημιουργικό θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», που άρεσε στο κοινό, το οποίο και το αποθέωσε με το χειροκρότημά του.

Την φετινή εκδήλωσή τους τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό, ιατρικό και κοινωνικό χώρο της Επαρχίας Λιβαδειάς και Θήβας.  Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: