Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ ο Στερεοελλαδίτης κ. Ιωάννης Οικονόμου

Ο κ. Ιωάννης Οικονόμου ορίστηκε Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
Βιογραφικό σημείωμα του νέου Γραμματέα Στρατηγική Σχεδιασμού
Γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.
Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής  Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία,  στο τμήμα  Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Μιλά Αγγλικά.
Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μεχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.
Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές,  νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).
Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση,  στο ψηφοδέλτιο Β Αθηνών τηςΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες.
Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: