Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επ. Θηβών είναι κάθετα αντίθετη στο νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που στρέφεται ενάντια στον μικρομεσαίο επαγγελματία

         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμη μία φορά οι κύριοι που υποτίθεται  ότι Κυβερνάνε μας αποδεικνύουνε πως όχι μόνο δεν έχουν σχέδιο αλλά βρίσκονται και εκτός πραγματικότητας.
Η πρόταση για το ασφαλιστικό δεν μπορεί  να γίνει αποδεκτή από κανέναν ελεύθερο επαγγελματία γιατί  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην  πλήρη εξαθλίωση και στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης , της επιχείρησης  δηλαδή που για το κράτος μέχρι και πριν λίγο καιρό θεωρείτο η «ραχοκοκαλιά»  της ελληνικής οικονομίας. 
Η πρόταση της Κυβέρνησης  είναι να πληρώσουν το μάρμαρο πάλι αυτοί που αποφάσισαν να κάνουν μια δικιά τους δουλειά και να :
1) Φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.
2) Πληρώνουν μόνοι τους τα ασφαλιστικά τους ταμεία και αν δεν τα πληρώσουν να κινδυνεύουν με κατάσχεση περιούσιων.
3) Πληρώνουν φόρους και χαράτσια χωρίς να υπολογίζεται αν έχουν κέρδη ή ζημίες από τις επιχειρήσεις τους.
4) Προκαταβάλουν φόρο για την επόμενη χρονιά χωρίς να γνωρίζουν αν η επιχείρηση θα υπάρχει και την επόμενη  χρονιά.
Γίνεται σαφές ότι με τον νέο νομοσχέδιο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε και νέα λουκέτα στην αγορά αφου δύσκολα ο μικρομεσαίος επαγγελματίας θα μπορέσει να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα του με άμεση συνέπεια και νέος αριθμός ανέργων στην αγορά εργασίας.
Η Ομοσπονδία  Επαγγελματιών  –  Βιοτεχνών  Θήβας  με όλα τα Σωματεία μέλη της είναι κάθετα αντίθετη στο νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που στρέφεται ενάντια στον μικρομεσαίο επαγγελματία και δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στις 4 Φεβρουαρίου η μορφή των οποίων θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας η λύση δεν είναι άλλη από την συμπόρευση όλων των φορέων των παραγωγικών τάξεων γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ           

Δεν υπάρχουν σχόλια: