Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Οι «πεταλούδες» της Αντικαρκινικής μετέφεραν το μήνυμα της ανθρωπιάς στα μέλη και τους φίλους του Παραρτήματος Λιβαδειάς


Ανθρωπιά!!! Αυτό είχε και αυτό μετέδωσε η ετήσια εκδήλωση που οργάνωσε για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου, το βράδυ της Κυριακής, 17 Ιανουαρίου 2016, το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ανεβάζοντας τον πήχη των εκδηλώσεων στο Νομό. Η βραδιά οργανώθηκε με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων, που πλημμύρισε και φέτος από τα μέλη του Παραρτήματος, επίσημους προσκεκλημένους και φυσικά εξέχοντα μέλη του ιατρικού κόσμου. Κορυφαία στιγμή η έλευση της διεθνούς φήμης ελληνίδας σοπράνο κας Σόνιας Θεοδωρίδου που συγκίνησε αλλά και συγκινήθηκε από το κοινό της πρωτεύουσας της Βοιωτίας, χαρίζοντας μια ερμηνεία που θα θυμόμαστε για καιρό!




Πεταλούδες στην καρδιά του χειμώνα; Κι` όμως, η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δεν έκαναν ούτε λάθος, ούτε και αστόχησαν στην επιλογή του θέματός τους για την ετήσια γιορτή του με αφορμή την αλλαγή του χρόνου.





 Στολίζοντας το Διοικητήριο με… πεταλούδες αλλά και μέσα από τις μεταφορικές αναφορές της Προέδρου κας Στέλλα Ταπανλή στον χαιρετισμό της, πέτυχαν τον σκοπό τους και μετέδωσαν ένα αίσθημα αισιοδοξίας και αναζωογόνησης στο κοινό, που είχε έρθει από κάθε σημείο της επαρχίας μας για να απολαύσει μια όντως καλοστημένη βραδιά.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους πολλά δημόσια πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά και εκπρόσωποι των πολλών χορηγών που στηρίζουν έμπρακτα το Παράρτημα της Ε.Α.Ε. , όπως το Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε., το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η Πολιτιστική Εταιρείας «Μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 Σφαγιασθέντες», Παπανικολάου Ηλεκτρολογικό Υλικό, Παύλος Αθανασιάδης «ΧΑΚΟ» και Ε.Σ. Παπαχαραλάμπους Α.Ε..
Την πίτα ευλόγησαν ο π. Ανάργυρος και ο π. Γεώργιος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου. Το χρυσό φλουρί της βασιλόπιτας ήταν «έργο χειρός και καρδιάς» της σχεδιάστριας εικαστικού χειροποίητου κοσμήματος κας Έφης Στάμου και το χρυσό κλειδί της ευτυχίας ήταν προσφορά του κοσμηματοπωλείου των Αφών Γέρου. Κι` όλα αυτά μέσα στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε η κα Νάγια Καραγιάννη, η οποία επιμελήθηκε τη διακόσμηση.

«Ελάτε όλοι μαζί να κουνήσουμε τον αργαλειό  της αγάπης και υφάνουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας» ήταν ένα από τα πολλά κοινωνικά και ανθρωπιστικά μηνύματα που έστειλε – με τον πηγαίο της πάντα λόγο – η επικοινωνιακή Πρόεδρος κα Ταπανλή, ξεκινώντας την τρίωρη εκδήλωση,  η μεγαλύτερη της χρονιάς «γεμάτη από μεράκι, ευαισθησία και ευθύνη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά», εκείνης και των πολλών, πολλών αξιόλογων εθελοντριών.
«Ελάτε να γίνουμε όλοι κοινωνοί αυτού του ανθρωπιστικού έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μέσα από την εικόνα, το λόγο, τον ήχο, τη σάτιρα και τη μουσική» τόνισε η κα Ταπανλή, παράλληλα με τις ευχαριστίες της προς όλους όσους στηρίζουν αυτό το έργο.




Ακολούθως, το λόγο πήρε ο διακεκριμένος Παιδοψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederik Κύπρου κ. Δημήτριος Καραγιάννης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Το βλέμμα που αγκαλιάζει την ύπαρξη»
.

Εκπρόσωποι Συλλόγων, μέλη και υποστηρικτές της Αντικαρκινικής Εταιρείας ήταν όλοι τους εκεί! 

Παρόντες - μεταξύ άλλων - ο γνωστός και αγαπητός Βοιωτός γιατρός
και χειρουργός κ. Γιάννης Μπράμης και ο τέως Βουλευτής  κ. Γιάννης Καράμπελας 

Από τους διαχρονικούς υποστηρικτές του Παραρτήματος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς
 κ. Γιώργος Βασιλήας με τη σύζυγό του κα Νικολέτα Γούλα. 

Διπλά δόπλα κάθισαν οι κκ. Ανδρέας Κουτσούμπας και Παναγιώτης Αγνιάδης

Παρούσα και η Αντιδήμαρχος Ορχομενού κα Βαρβάρα Σκαγιάκου 

Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, μετά το τέλος της ομιλίας του, διαδέχθηκε το ... πηγαίο γέλιο, αφού φέτος το ΔΣ τόλμησε στην κυριολεξία και επέλεξε το stand up Comedy, ένα είδος ζωντανής σάτιρας επί σκηνής.


Η βραδιά κορυφώθηκε με την έλευση της «ντίβας» της διεθνούς μουσικής σκηνής, της Βορειοελλδίτισσας σοπράνο κας Σόνιας Θεοδωρίδου, η οποία «αρμένισε τ` όνειρά μας με την μαγευτική απλότητα της αισθησιακής φωνής της», όπως περιέγραψε η Πρόεδρος.
Κι` όντως, η κα Θεοδωρίδου, ερμήνευσε μοναδικά κομμάτια, συγκινώντας παράλληλα το ακροατήριο με την προσωπική της «εξομολόγηση» και τα όσα, τόσο απλά, τόσο άμεσα, τόσο ανθρώπινα είπε μέσα από την ψυχή της μπροστά στο κοινό…
Στο πιάνο, την κα Θεοδωρίδου, συνόδευσε ο κ. Σπύρος Σουλαδάκης... 
Ανάμεσά τους, ακούστηκε και πάλι το «για πού το ` βαλες καρδιά μου», ένα τραγούδι που κουβαλά – όπως μάθαμε – πολύ πόνο αλλά και πολύ αγάπη, όπως πρόσθεσε εκείνη…
Ας το ακούσουμε…



Η ταπεινότητα, η απλότητα και η γλυκύτητα αυτής της μεγάλης καλλιτέχνιδας είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να την καταχειροκροτήσει, ενώ οι συνδιοργάνωτριες κκ. Στέλλα Ταπαντλή και Φανή Παπαθωμά τις πρόσφεραν – ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης – ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια και μια αναμνηστική πλακέτα για το αξέχαστο  πέρασμά της από τη Λιβαδειά…

Η διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο κα Σόνια Θεοδωρίδου με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Ορφανίδη δέχονται τα συγχαρητήρια της κας Στέλλας Ταπανλή, Προέδρου του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρνικικής Εταιρείας. 

Το ORCHOMENOS PRESS – εκφράζοντας το σύνολο του κοινού που απόλαυσε αυτή τη βραδιά  - θέλει να μεταφέρει τα θερμά συγχαρητήρια στις διοργανώτριες, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. , στους συνεργάτες τους, στους χορηγούς που στήριξαν τη βραδιά!

Μπράβοοοοοοοοοοοοο σε όλους για την ανθρωπιά σας!!!
 Μη ξεχνάτε ότι - όπως είπε και η Σόνια Θεοδωρίδου 
- όταν απλώσεις το χέρι, πάντα θα υπάρχει κάποιος να το πιάσει... 



Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοοοο Στέλλα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: