Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ενωμένες πορεύονται και το 2016 οι γυναίκες της Βοιωτίας

Στιγμιότυπα από την ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας

Παρουσία των μελών της, φίλων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των φορέων και των συλλόγων της περιοχής η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας έκοψε στο Rodon Palace την καθιερωμένη πίτα για το 2016 στα τέλη του Φλεβάρη. Τους καλεσμένους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άντζελα Βασιληά – Πανταζή και τα μέλη του Δ.Σ. ενώ η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου παρουσίασε ένα σατυρικό θεατρικό δρώμενο «Το Προξενιό», διανθισμένο με χορούς και τραγούδια του γάμου.












Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άντζελα Βασιληά – Πανταζή ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, χαμόγελο, ευτυχία και αισιοδοξία, χαρακτήρισε τις γυναίκες «στυλοβάτες της οικογένειας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δράσεις που αναπτύσσονται δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεγγύη.
«Πέρα από το χρόνο που χρειαζόμαστε για τις βιοποριστικές ανάγκες μας, για την υγεία μας και την πνευματική μας οικοδόμηση ας αφιερώσουμε κάποιο χρόνο και για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, για τον πλησίον μας και είναι πάρα πολλοί εκείνοι που χρειάζονται βοήθεια και γίνονται ακόμα περισσότεροι με το βάθεμα της οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της και πρόσθεσε: «Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε. Πόλεμοι μας ζώνουν, φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, χείμαρρος οι πρόσφυγες. Ας ελπίσουμε με την βοήθεια του Θεού να τελείωση σύντομα αυτό. Όμως όλο αυτό το διάστημα όπως και πριν πρέπει να σταθούμε δυνατές. Οι σύλλογοί μας αυτά τα πολιτιστικά κύτταρα επιτελούν θαυμάσιο έργο. Εύχομαι να γίνουν μικροί Παρθενώνες έχοντας παράδειγμα τον Παρθενώνα της προστάτιδας Αγίας μας που γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες, την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία. Να καλλιεργούν την υψίστη αρετή την αγάπη, την φιλανθρωπία, τον πολιτισμό ,και τον ανθρωπισμό που είναι η μεγαλύτερη επανάσταση».


















ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΕΔΩ... 

















Συνεχίζοντας σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να σμίξουμε τα χέρια ,να ενώσουμε τις καρδιές μας να πάρουμε θετική ενέργεια για να συνεχίσουμε ν αγωνιζόμαστε εθελοντικά όπως πάντα όλες μαζί, πιο ισχυρές. Είμαστε  εδώ για να διακηρύξουμε ότι θα σκύψουμε πάνω στο φτωχό, τον πεινασμένο τον απογοητευμένο, πάνω στα νιάτα που βλέπουν να χάνονται τα όνειρά τους. Πάνω στα πνιγμένα παιδάκια του Αιγαίου-ας μην ξαναντικρύσουμε  πάλι τέτοιες εικόνες»
Παράλληλα επεσήμανε οτι αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να παραδειγματιστούμε από τους νησιώτες που σώζουν ανθρώπινες ζωές, τους εθελοντές ήρωες του Αιγαίου «που άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους και έπνιξαν το φόβο και το ρατσισμό  μ΄ ένα κύμα αλληλεγγύης».
Και με την ευκαιρία τάχθηκε υπέρ της απονομής του βραβείου Νόμπελ στους ανώνυμους και επώνυμους του Αιγαίου που έσωσαν χιλιάδες πρόσφυγες.
«Βοηθοί αλλά και ακρίτες για να διαφυλάξουμε τις αξίες μας τη θρησκεία μας τον πολιτισμό μας. Τότε και μόνο τότε θα ‘χουμε  αξιοποιήσει σωστά το χρόνο που μας χαρίστηκε .Τότε ο χρόνος θα γίνει λυχνάρι στις ομίχλες, για να φέγγει τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, καταφύγιο και ζεστασιά. Τότε θα έχουμε δημιουργήσει κεφάλαιο που δεν φοβάται την υποτίμηση ούτε τους ληστές γιατί είναι κεφάλαιο ψυχής και ανθρωπιάς. Ένα κεφάλαιο που μας κάνει ανθρώπους με όλη τη σημασία της λέξης .Ως χαρίεν άνθρωπος όταν άνθρωπος ει που πίστευαν και οι πρόγονοι μας», κατέληξε η Πρόεδρος.
Ακολούθησε γλέντι με νόστιμα εδέσματα χορός και τραγούδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: