Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά για την 25η Μαρτίου του 1821

Η επέτειος της 25ης  Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό έναν ιδιαίτερο και διπλό συμβολισμό . Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές του 1821 , οι οποίοι με τη θυσία τους, μας επέτρεψαν να ζούμε ελεύθερα .

Όμως η Ελληνική κοινωνία σήμερα περνά δύσκολες μέρες και καλείται μέσα σε ένα αβέβαιο και ρευστό διεθνές οικονομικό – πολιτικό  περιβάλλον να διαφυλάξει τις αξίες της Ευρώπης, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι προκλήσεις είναι πολλές :
οικονομικό , προσφυγικό , διεθνής τρομοκρατία και προκλήσεις οι οποίες εξασθενούν τις αντοχές των συμπατριωτών μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχουμε χρέος να αλλάξουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες.

Ας  εμπνευστούμε όλοι και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ένα σπουδαίο παρελθόν, να ενισχύσουμε την εθνική αυτοπεποίθηση και όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας να ενωθούν και να εργασθούν με αποφασιστικότητα, ώστε το σημερινό μήνυμα να φτάσει όπως είναι το ιστορικό χρέος μας στις επόμενες γενιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: